Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Kamnik v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kategoriji »mestna jedra« na drugem mestu

Kamnik v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna v kategoriji »mestna jedra« na drugem mestu

V vseslovenski akciji v organizaciji Turistične Zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna 2020 se je Kamnik v kategoriji »mestna jedra« prebil na drugo mesto. Zahvaljujemo se vsem, ki skrbite za urejanje našega mesta. Tekmovanje poteka vse od leta 1991, tako da bo naslednje leto jubilejni 30. izbor. V Turistični Zvezi Slovenije so se priprav nanj že lotili kar je spodbuda tudi za naše mesto.

Zaključna prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna je tokrat zaradi omejitvenih ukrepov v luči pandemije covida-19 potekala v obliki posebne prireditvene oddaje v soboto zvečer na televiziji Planet TV, v okviru katere so se predstavili prejemniki nazivov. Strokovna komisija je v okviru vseslovenske akcije v organizaciji TZS ocenjevanje opravljala od 1. avgusta do sredine septembra.

V tokratnem natečaju je sodelovalo 37 izletniških krajev, 39 mest, 13 turističnih krajev, 13 zdraviliških krajev, sedem mladinskih hostlov, 19 kampov in glampingov ter 16 tematskih poti in kar nekaj Petrolovih bencinskih servisov.

Nina Irt, ZTŠK Kamnik