Naslovnica / NOVICE / Kamnik z Domačini zaplesal v v novo leto

Kamnik z Domačini zaplesal v v novo leto

S silvestrovanjem na Glavnem trgu, na katerem se je pred polnočjo zbrala precejšnja množica dobro razpoloženih Kamničank in Kamničanov, je Kamnik vstopil v leto 2016.

Člani ansambla Domačini so silvestrsko razpoloženje na Glavnem trgu začeli dvigovati že ob 22. uri, ko na trgu sicer še ni bilo prav dosti obiskovalcev, ampak bolj ko se je ura bližala polnoči, bolj je bil trg poln.

kamnik silvestrovanje 15-16 1

Nekaj minut pred polnočjo sta prisotne pozdravila, najprej Franci Kramar, zdaj že nekdanji vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem in šport, ter župan Marjan Šarec, ki je vsem skupaj zaželel srečno in zdravo novo leto, nato pa, skupaj z množico občanov, odštel zadnje sekunde iztekajočega leta.

Foto: Klemen Brumec

Foto: Klemen Brumec

Trg je ob prihodu novega leta zavrel v objemih, poljubih in čestitkah, nekaj malega, nato pa se zavrtel ob glasbi Domačinov, ki so zaigrali neobhodni Silvestrski poljub.

 

Veselo rajanje na Glavnem trgu se je za večino prisotnih nadaljevalo še naprej, medtem ko je prisotnim gasilcem nadaljnje praznovanje pokvaril požarni poziv, saj je kmalu po polnoči izbruhnil na Veliki planini izbruhnil požar.