Naslovnica / NOVICE / Kamniški sopodjetniški oz. t.i. ‘coworking’ center KIK-ŠTARTER je štartal na polno

Kamniški sopodjetniški oz. t.i. ‘coworking’ center KIK-ŠTARTER je štartal na polno

Sinoči, v sredo 15. aprila 2015, je v KIK-ŠTARTERJU Kamnik potekala predstavitev sopodjetništva oz. coworkinga in sopodjetniških oz. coworking praks po Sloveniji. Na prvi prireditvi v kamniškem sopodjetniškem centru KIK-Štarter, pa so se predstavili ustvarjalci iz Start:up Novo Mesto in Kreativnega centra Poligon iz Ljubljane.

kik_starter21

Foto: Urša Strajnar

Miha Fabjan, vodja Start:up Novo mesto, je predstavil delovanje in pomen razvoja tamkajšnje Start:up skupnosti, ki je začela nastajati leta 2011, z namenom, da bi spodbudili razvoj podjetništva ter zagotovili mrežo podpore za zagon in izgradnjo Start:up podjetij po vsej Sloveniji.

V iniciativo so že povezani Tehnološki park LjubljanaPrimorski tehnološki parkPomurski tehnološki parkRCR ZasavjeInkubator Savinjske regije in nekateri drugi.  Gre za odprto platformo, ki se ji lahko z izjavo podpore priključijo različne organizacije in posamezniki, ki želijo prispevati k viziji dinamične, podjetniškim talentom prijazne države.

Foto: Urša Strajnar

Foto: Urša Strajnar

Iniciativo Slovenija Coworking je predstavil Luka Piškorič njen soustanovitelj in eden od upravljavcev Kreativnega centra Poligon v Ljubljani. Slovenija Coworking se zavzema za ponoven zagon gospodarstva in ustvarjanje boljše družbeCoworking je sodoben način dela, ki samozaposlenim in drugim profesionalcem omogoča, da si občasno ali stalno delijo “sodelavni” prostor z drugimi ustvarjalci iz svoje ali sorodnih panog.

Po predstaviti je stekla živahna debata, kajti zanimanja za sopodjeništvo oz. coworking v Kamniku je precej, polnih idej in dela željnih, predvsem mladih ljudi, pa tudi.

kik_starter221

Sinočnjo otvoritveno prireditev v KIK-Štarterju, kjer so še domala do zadnjega hipa pred prireditvijo brusili, barvali, pomivali in urejali prostore, lahko, kljub temu, da je minila brez kakega velikega pompa, smatramo kot uradno odprtje in uraden začetek delovanja prvega kamniškega sopodjetniškega centra.

kik_starter501

Občinska svetnika Brane Golubović in Urban Bergant, ki je kot direktor podjetja Elektrina, KIK-Štarterju pomagal tudi finančno.

Večino obnovitvenih del v stavbi, ki jo je pod sprejemljivimi pogoji dalo v najem podjetje Iskra Mehanika, so kamniški sopodjetniški zagnanci sicer že opravili, saj so prostori povečini že pripravljeni za uporabo, da pa bo KIK-Štarter lahko tudi v resnici zaživel, pa jih čaka še kar nekaj dela. Prostore je namreč potrebno še opremiti, pri čemer pa Kik-štarterji, razen na lastno iznajdljivost, računajo tudi na pomoč kamniških podjetnikov, ki so svojo pomoč že ponudili. Pri tem ne smemo pozabiti pomoči, ki jo je KIK-Štarterju že namenil direktor podjetja Elektrina Urban Bergant, ki je tudi občinski svetnik, saj je Kik-štarterjem omogočil nakup laminata in svetil za opremo največjega, skupnega prostora, kjer je sinoči potekala tudi uvodna prireditev. Urban Bergant bo, kot eden izmed predavateljev, nastopil tudi na prireditvi, ki jo v KIK-Štarterju pripravljajo 22. aprila.

Več informacij o KIK-Štarterju lahko dobite na spletni strani MC Kotlovnica ali na FB profilu https://www.facebook.com/coworkingkamnik.

V duhu so-dela oz. coworkinga, pa znamo delati tudi na portalu Kamnik Info, saj je pričujoči članek nastal kot rezultat “coworkinga” naše nove mlade sodelavke Urše Strajnar in urednika Iztoka Čebaška.

Besedilo: Urša Strajnar, Iztok Čebašek
Foto: Urša Strajnar, Iztok Čebašek

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve