Naslovnica / KULTURA / Klemen Klemen – prvi kurjač v novi sezoni MC Kotlovnica

Klemen Klemen – prvi kurjač v novi sezoni MC Kotlovnica

Z nastopom razvpitega trnovskega rapovskega glasbenika Klemena Klemena, ki je nastopil kot prvi letošnji kurjač, se je v MC Kotlovnica začela nova kurilna sezona.

Številne prireditve v okolici in temperature, ki še dopuščajo posedanje na prostem, so zakrivile, da kamniški Kotel tokrat ni bil bil napolnjen povsem do zadnjega kotička, vseeno pa je Klemen Klemen, ob pomoči DJ SSF-ja, dodobra zakuril atmosfero, razgrel občinstvo in najavil novo sezono prireditev, ki se bodo skuhale v domačem Kotlu.

Klemen Klemen velja za enega od prvih ljubljanskih raperjev, svoj diskografski debi pa je predstavil na AliEnovem prvencu “Leva scena” leta 1994. Kasneje se je podružil še s smučarskimi raperji in v projektu Pasji kartel dokazal, da mu na domačem prizorišču ni para. Ob izdaji njegovega diskografskega prvenca “Trnow stajl” leta 2000 je predramil domačo urbano sceno in odšel v legende z zlato ploščo ter megauspešnicami “Keš pičke”, “Leta 1600”, “Jst sm umrl”, “Baraba” in “20 let zapora”. Po obsežni slovenski turneji je leta 2003 izdal še album “Hipnoza”, bolj introspektiven, vase zazrt album, ki je navrgel uspešnice, kot so “Šnopc”, “Terapija”, “Jst delam rap” in “Komad za lubice”…

Pa še to: V prihodnjem tednu v Mladinskem centru Kotlovnica pripravljajo vrsto različni delavnic, ki jih najdete tudi v našem koledarju prireditev, oz. na spletni strani MC Kotlovnica. Gre za vrsto zanimivih delavnic na katerih si utegnete pridobiti osnovne veščine ter znanja, ki  vas v prihodnje utegnejo pripeljati tudi na zaoderje, ali na odre gledaliških in glasbenih prireditev.