Naslovnica / ŠPORT / Klemenčeva, Vrtačičeva, Planko in Podbevšek med najboljšimi triatlonci v Sloveniji

Klemenčeva, Vrtačičeva, Planko in Podbevšek med najboljšimi triatlonci v Sloveniji

V ljubljanskem hotelu Sheraton je minuli petek Triatlonska zveza Slovenije podelila priznanja najboljšim triatloncem in triatlonkam Slovenije.

V skupnem seštevku Cici pokala, Pokala v akvatlonu in Pokala v triatlonu je najuspešnejši slovenski klub Triatlon klub Trisport Exoterm prejel kar 39  priznanj za prva tri mesta v kategorijah, 6 priznanj pa je šlo tudi v roke drugega kamniškega triatlonskega kluba Utrip.

V uvodnem govoru je predsednik Mojmir Ocvirk poudaril, da je za nami najuspešnejša slovenska triatlonska sezona do sedaj. Zakaj najbolj uspešna? Letos so na Triatlonski zvezi Slovenije zabeležili za 5 % več licenc, saj jih je bilo skupaj 615, na tekmah slovenskega pokala je bilo doslej največ tekmovalcev in gledalcev, dodaten čar triatlonski sezoni pa so dali slovenski uspehi v tujih triatlonskih vodah: Mateja Šimic je na svojem drugem nastopu na OI v Riu dosegla izvrstno 31. mesto, David Pleše je osvojil 17. mesto na SP v Ironmanu na Havajih, Denis Šketako je v poljskem Poznanu postal evropski prvak v dolgem triatlonu, medtem ko je med mlado gardo zablestel 18-letni Matevž Planko s sedmim mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v triatlonu v mehiškem Cosumelu in s tretjim mestom na evropskem prvenstvu v duatlonu v Kalkarju.

Veseli smo, da je Kamnik del te velike zgodbe in ni naključje, da so med absolutnimi zmagovalci kar štirje mladi Kamničani. Med ženskami je zmagala Maruša Klemenc (TK Utrip), pred mladinko Tjašo Vrtačič (TK Trisport Exoterm) in Nino Mandl (Multisport Krško). V moški konkurenci pa je letos največ točk zbral Jaka Kaplan (TK Inles Riko Ribnica), pred Matevžem Plankom in Žigo Podbevškom (oba TK Trisport Exoterm).

triatlon-zakljucek-2016-1

V Cici pokalu so priznanja dobili:

1.mesto: Lun Ilar, Nal Ilar, Taja Strgar (vsi TK Trisport Exoterm)
2.mesto: Marcel Pavlin (TK Utrip), Vita Škrjanc (TK Trisport Exoterm)
3.mesto: Mežnar Matic, Anja Hribar (oba TK Trisport Exoterm)

 

triatlon-zakljucek-2016-2

Pokale v skupnem seštevku akvatlona so prejeli:

1.mesto: Domen Obreza, Klemen Bojanc, Jan Lipovšek, Miro Kregar, Andreja Gradišar, Bojan Trojar, Ula Ilar (vsi TK Trisport Exoterm)
2.mesto: Žiga Berlec, Domen Rant, Zvezdan Martič, Lina Ilar, Tinkara Capuder (vsi TK Trisport Exoterm) ter Anja Marolt (TK Utrip)
3.mesto: Jan Maradin, Jan Škrjanc, Bojan Knap, Žiga Podbevšek, Urška Bernot, Anja Herič, (vsi TK Trisport Exoterm) Maruša Klemenc (TK Utrip)

triatlon-zakljucek-2016-3

V Triatlonskem pokalu pa so bili med prvimi:

1.mesto: Jan Škrjanc, Domen Obreza, Matevž Planko, Bojan Trojar, Vita Pilih, Tjaša Vrtačič, Tjaša Žnidar, Andreja Gradišar, Romana Capuder (vsi TK Trisport Exoterm) ter Maruša Klemenc (TK Utrip)
2.mesto: Jan Maradin, Žiga Podbevšek, (oba TK Trisport Exoterm) ter Anja Marolt (TK Utrip)
3.mesto: Klemen Bojanc, Miro Kregar, Kim Šporn, Urška Bernot (vsi TK Trisport Exoterm), Anamarija Kejžar (TK Utrip)

Napisala: Nataša Planko
Fotografije: Triatlonska zveza Slovenije

Povezava do fotografij (Triatlonska Zveza Slovenije) :
https://www.facebook.com/111399912234758/photos/?tab=album&album_id=1268658869842184