Naslovnica / Dogodek / Glasba z okusom: Zajtrk – 𝘬𝘰𝘯𝘤𝘦𝘳𝘵 𝘻 𝘪𝘻𝘣𝘳𝘢𝘯𝘰 𝘷𝘦𝘤̌𝘦𝘳𝘫𝘰

Glasba z okusom: Zajtrk – 𝘬𝘰𝘯𝘤𝘦𝘳𝘵 𝘻 𝘪𝘻𝘣𝘳𝘢𝘯𝘰 𝘷𝘦𝘤̌𝘦𝘳𝘫𝘰

Zajtrk človeka pospremi v vse, kar ga čaka v dnevu, ki se odpira. Zajtrk je lahko maslo na kruhu, skodelica kave, ali marmeladni rogljiček. Zajtrk je lahko celo muzika! Mladi kantavtorski duo Zajtrk, ki ga sestavljata violinistka in pevka Laura Krajnc ter kitarist Sven Horvat, ne zanika, da so jutra, kakršna živimo, pogosto prepredena z nepopolnostmi. In tudi zajtrk je tak.

Za mizo sedemo z zadahom pretekle noči in z lasmi do plafona. Zehamo. Jamramo. Načrtujemo. Kljub vsemu pa navadno zajtrkujemo s tistimi, ki so naš dom. Na tej osnovi je zaživela tudi njuna glasba. Besedila njune glasbe ne vsiljujejo, kaj naj mislimo, temveč s satiričnim in igrivim podtonom pokažejo, o čem bi bilo vredno premišljevati. Da je treba tistim, ki se rogajo drugi barvi kože, pokrasti izpred hiše vse rože; da bi bilo bolje, če bi pokazali krivi prst grdi diktaturi in demokraciji vsepovsod na široko odprli duri, sta sporočala že s svojo prvo ploščo, ki je izšla leta 2018.

Njuna glasba je žanrsko pestra, razigrana in tako čustvena, da ti kdaj pa kdaj v oko nažene kakšno solzo, drugič pa nasmeji s pronicljivim humorjem. Vendar jima epidemija ni prizanesla. Medtem ko so koncerti vztrajno odpadali, sta mlada ustvarjalca nihala iz obdobja navdiha v obdobje žalosti in spet nazaj. (Večer)

Cena vstopnice: 20 €, na dan dogodka 25 €


Rezervacija in prodaja vstopnic: 041 360 399 / info@domkulture.org / pisarna DKK, Fužine 10, 1240 Kamnik (pon., tor. in pet.: 10.00–12.00, sre. in čet.: 14.00–18.00), TIC Kamnik, bencinski servisi Petrol s sistemom mojekarte.si, www.mojekarte.si ter ostala prodajna mesta mojekarte.si (trafike 3dva, M holidays, itd.)