Naslovnica / Dogodek / START AT ZERO in HARRY

START AT ZERO in HARRY

Punk rock večer v MC kotlovnica

start zero

START AT ZERO:

Skupino Start At Zero sestavljajo mladi fantje iz Ajdovščine, mesta, kateremu priprada prav posebno mesto v slovenski ter tudi širši Hardcore punk sceni.
Začetki benda segajo v poletje 2012, ko so se fantje zbrali z željo po ustvarjanju avtorske punkrock glasbe ter predstavljanju le te po raznih koncertih.
Do sedaj so nastopili na več manjših koncertih po Sloveniji pa tudi v tujini. V začetku marca 2014 so imeli vikend turnejo po Avstriji skupaj z Američani Arms Aloft. Konec aprila in v začetku maja pa so se skupaj z lokalnimi gusarji Real Life Version odpravili na 10-dnevno turnejo po balkanu in srednji Evropi. Obiskali so Bosno, Srbijo, Makedonijo, Romunijo, Madžarsko, Slovaško in Češko.
V slabih dveh letih so svojo vztrajnost in glasbeni entuziazem združili v lepo število novih skladb in izdali album z naslovom Facing Insanity.
Njihovi koncerti so polni energije, besedila skladb pa odsevajo tako družbenokritične kot osebnoiozpovedne teme, obravnavajo pa tudi položaj mladih v družbi.

facebook: https://www.facebook.com/startatzeroband/timeline
Bandcamp: https://startatzero.bandcamp.com/releases

HARRY:

Harry, 3 fantje iz Ajdovščine, melodični punk- rock bend, ki je nastal 2002 pod vplivom skupin kot so Bad Religion, Propaghandi, Satanic Surfers , … , iz močne lokalne hard core scene. Matej, David in Simon stvari počnejo na »DIY« (»Naredi sam«) način in igrajo punk -rock s ščepcem hard cora naravnost iz srca in manifestirajo kritične družbeno – politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi. Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri!
Po svojih številnih nastopih po vsej Sloveniji (na vseh pomembnih slovenskih festivalih alternativne glasbe: OrtoPunk, No border Jam, City of …, Trnjefest, …) in istoimenskim albumom imenovanim »Harry«, leta 2005 izdanem na slovenski založbi Pancake records, je bil leta 2008 čas za drugo uradno izdajo. Po letu namenjenem snemanju albuma, posnetega v treh snemalnih delih, je album »Clowns and Monkeys« 24. april 2009 izšel v samozaložbi (Harrymusic), ravno na koncu turneje »Got Punk Tour 4«, skupaj s Slovenci Real Life Version in italijanskim bendom Tug of War. Turneja je vključevala skoraj vse slovenske in nekaj italijanskih mladinskih klubov (17 datumov turneje). V decembru 2009 imajo Harry za seboj svojo prvo evropsko turnejo skupaj z bendom Real Life Version (Francija in države Beneluksa). V letu 2010 Harry odigrajo »Ex – Jugoslavija Tour« z Tug of War (Italija) ob konec februarja in »Mini evropsko turnejo« po »domovinah piva« (Nemčija in Belgija) ob koncu marca. Drugi del »Mini evropske turneje« je bil opravljen v jeseni 2010, 3. del pa spomladi leta 2011, ko so Harry med drugim igrali tudi v številnih klubih v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Poleti 2011 pa so odprli festival Punk rock Holidays 1.1 in igral z bendi kot so: Bad Religion, NOFX, Hot Water Music, Strung Out, Bouncing Souls, The Real McKenzies, Total Chaos, Jingo de Lunch, … Ta nastop je bil uraden konec “promoviranja” drugega albuma.
V letih 2012 (13 nastopov) in 2013 (7 nastopov) imajo Harry le nekaj občasnih koncertov: Slovenija, Hrvaška, Belgija …

4.4.2014 so Harry izdali nov album posvečen domačemu mestu Ajdovščini – “Dead City System”. Jeseni 2014 je načrtovana Slovenska klubska turneja s sokrajani Start at zero.

Harry je bil vedno »D.I.Y.« projekt 3 fantov iz Ajdovščine in tak ostaja vse do danes.

Facebook: https://www.facebook.com/Harry.Ajdovscina/timeline
Bandcamp: https://harrymusic.bandcamp.com/
Vstopnina / kotizacija: 2 eur