Naslovnica / ŠPORT / Košarkarska veteranska tekma Vrhpolje : Stranje

Košarkarska veteranska tekma Vrhpolje : Stranje

V soboto, 9 junija 2018, je na košarkarskem igrišču na Vrhpolju, ki je resnici na ljubo prepotreben obnove, potekala prva veteranska tekma med ekipama Vrhpolj in Stranj.

Ta tekma se je v resnici odvijala že v okviru košarkarskega spektakla med ekipama, vendar je bila vedno nekako v ozadju dogajanja.  Letošnje leto smo sklenili, da naredimo samostojno tekmo. In res smo ob 11 uri prekrižali moči in se po košarkarskih pravilih pomerili v pravi tekmi, trajajoči 4 krat po 12 minut. Zgledovali smo se po NBA-ju, kjer v bodoči sezoni pričakujemo res opazen vpliv Slovencev, beri Luke Dončića.

Kljub izredno soparnemu vremenu in visokim temperaturam smo tekmo končali brez poškodb.  V tekmi je zmagala domača ekipa Vrhpolj z rezultatom 74:46!

Po koncu smo igralci nadaljevali druženje ob dobri hrani in hladni tekočini in sklenili, da se naslednje leto zopet pomerimo in ugotovimo, kdo je boljši. Ob koncu hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji, še posebej Juretu Zriliću, Tomažu Humarju, Robertu Kovaču in Matjažu Balantiču.

Jani Balantič