Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (02. – 08. feb. 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (02. – 08. feb. 2015)

Prijeli lumpa s črno kapo
2. 2. 2015 – Policisti so v popoldanskem času odvzeli prostost 39-letniku iz Kamnika, osumljenemu storitve kaznivega dejanja Roparske tatvine. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 39-letnik konec meseca januarja vstopil v trgovino v Kamniku in iz registrske blagajne odtujil nekaj sto evrov gotovine, potem pa z uporabo sile zadržal ukradeno gotovino in zbežal neznano kam. Pri dejanju ni bil nihče poškodovan. Z dejanjem je oškodoval trgovsko podjetje za nekaj sto evrov.

Po vseh zbranih obvestilih in preiskovalnih dejanjih je bil 39-letnik s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 39-letnika odredil pripor.

 

Obravnava zmikavta
2. 2. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino artikla v eni izmed trgovin v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 31-letnik v trgovini izvršil tatvino tehničnega predmeta. Pri dejanju ga  je videl uslužbenec, ki ga je zadržal na kraju do prihoda policistov. Policisti bodo zoper 31-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

 

“Zeliščarja” ostala brez robe
4. 2. 2015 – Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek z dvema 22 letnikoma, eden iz Kamnika, drugi iz okolice Kranja. Pri postopku je bila vsakemu zasežena PVC vrečka z neznano zeleno rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo –rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršiteljema izdali odločbo v hitrem postopku.

 

Ta ga pa “pihne”
4. 2. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 25-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.81 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

Še en “pihač”
5. 2. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 44-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

Travca
5. 2. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z  23-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bil zasežen manjši skupek neznane snovi zeleno-rjave barve za katerega se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 21-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku.

X