Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik

Kronika Policijske postaje Kamnik

Policijska postaja Kamnik

  • 20. oktober

Policisti so obravnavali vlom v gradbeni zabojnik v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz notranjosti odtujil več akumulatorjev, računalniško opremo in grelec. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za približno 1.500 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 21. oktober

Policisti so obravnavali tatvino goriva iz parkiranega tovornega vozila v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec na parkirnem prostoru v Kamniku pristopil do parkiranega tovornega vozil odprl rezervoar in iz njega odtujil približno 120 litrov goriva. Z dejanjem je oškodovanec oškodovan za približno 160 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo

  • 22. oktober

Obveščeni smo bili o prometni nesreči v Kamniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila vozil po naselju Perovo v smeri proti obvoznici. V križišču stranske ceste z obvoznico je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno vozil 38-letnik, in sicer po obvoznici v smeri proti centru mesta Kamnik. V prometni nesreči je nastalo za približno 2.000 evrov materialne škode. Povzročitelju je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

  • 23. oktober

Policisti so obravnavali tatvino artiklov v trgovskem centru v Kamniku. Z zbiranjem  obvestil je bilo ugotovljeno, da je 39-letnica v popoldanskem času vstopila v trgovino v trgovskem centru v Kamniku in iz nje odtujila več kosov nakita. Pri dejanju jo je opazil varnostnik, ki je storilko zadržal do prihoda policistov. Z dejanjem je 39-letnica povzročila za okpribližno 200 evrov materialne škode. Policisti so navedeni zasegli odtujene predmete in bodo zoper 39-letnico podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

  • 24. oktober

Policisti so imeli v Kamniku postopek z 32-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.92 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

  • 25. oktober

Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek z 23-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 23-letnik vozil neregistriran osebni avtomobil, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve registrski tablici, ki nista pripadali vozilu, ki ga je vozil. Zaradi navedenih prometnih prekrškov mu je bil na kraju začasno zasežen osebni avtomobil. Zoper omenjenega bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče