Naslovnica / NOVICE / Krst Maistrovih fazanov

Krst Maistrovih fazanov

Danes, na letošnji tretji šolski dan je v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku potekal vsakoletni »krst fazanov«. Dijaki četrtih letnikov so za nove šolske prišleke pripravili zanimive igre, ob katerih so se nasmejali tako dijaki kot profesorji.

Tradicionalni krst fazanov je tudi letos potekal v šolski avli, kjer so dijaki vseh letnikov že čakali na tekmovanje. Predstavniki vsakega razreda prvih letnikov so se pomerili v zabavnih igrah. Komisijo, ki jih je ocenjevala so sestavljali trije profesorji; Janez Klemenčič, Rok Zore in Mojca Krevs.

Pri prvem izzivu so se tekmovalke morale izkazati v izdelovanju oblačil, saj so morale iz plastične vreče izdelati obleko za svoj par.

A kmalu so se vloge zamenjale, saj so bili v drugi igri na vrsti fantje, katerih naloga je bila, da naličijo punce.

Tekmovalci so se nato pomerili še v petju, nazadnje pa so pari, kot nalašč za trening pred tradicionalnimi Dnevi narodnih noš, odplesali še polko.

Naloga komisije je bila ocenjevati izdelke nastopajočih fazančkov in jim dodeliti točke.

Največje število točk sta na koncu dosegla tekmovalca iz 1.b razreda, ki sta razredu s tem priborila čast, da bo čez štiri leta pripravljal podobne igra za takratno generacijo šolskih fazanov.

Krst se je, kot vsako leto, končal z zaprisego in zaobljubo prvošolcev, ki so bili, kot pravi fazani, nagrajeni s ploho koruze.

Besedilo in fotografije: Ivana Pika Schlegl