Naslovnica / Črna kronika / Krstna prometna nesreča pod „asfaltirano“ Veliko planino

Krstna prometna nesreča pod „asfaltirano“ Veliko planino

Voznica terenskega vozila je z asfaltirane ceste na Rakovih Ravneh pod Veliko planino zapeljala s ceste in vožnjo, skupaj s svojima sopotnikoma, končala na strehi vozila v hudourniškem jarku.

Včeraj zvečer, okoli 21.25, je na Rakovih Ravneh pod Veliko planino prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo terenskega vozila znamke Ford Ranger, ki je pri vožnji iz smeri Velike planine, v križišču pri parkirni hišici, zapeljalo s ceste in skupaj z voznico ter dvema sopotnikoma končalo na strehi v kar precej globokem hudourniškem jarku.

Po neuradnih informacijah naj bi voznici pot prekrižala žival, ki naj bi se ji poskušala izogniti, vendar je vozilo pri zavijanju desno zdrselo po asfaltu in se prekucnilo v jarek. K sreči so jo voznica in oba sopotnika odnesli brez poškodb, so pa imeli z izvleko težkega terenskega vozila precej dela gasilci PGD Kamnik, ki so iz doline prihiteli na pomoč.

Gasilci so najprej zavarovali kraj nesreče in poskrbeli za osvetlitev večjega območja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policistom PP Mozirje, nato pa z zahtevnim tehničnim posegom, pri katerem so potrebovali tudi pomoč dodatnega avto dvigala, dvignili vozilo iz jarka ter ga naložili na vozilo avtovleke.

 

Kot smo že omenili, v nesreči, ki se bo v zgodovino najbrž zapisala kot prva oz. krstna prometna nesreča na novo asfaltirani cesti do Rakovih Ravni, ni bil nihče poškodovan, podrobnejše informacije o okoliščinah nesreče in ugotovitvah policistov pa še čakamo, saj nam s Policijske uprave Celje, katere policisti so nesrečo obravnavali, zaenkrat še niso posredovali informacij.

Fotografije: Bralec in PGD Kamnik