Naslovnica / Črna kronika / Lov divjaka v ukradenem zlatem BMW-ju
Fotografija je simbolična.

Lov divjaka v ukradenem zlatem BMW-ju

Včeraj zvečer je po kamniških ulicah potekal pravi filmski lov voznika prestižnega avtomobila BMW zlate barve, ki je z ukradenim vozilom pred policisti bežal po kamniških mestnih ulicah in ogrožal številne pešce ter voznike, na Cankarjevi ulici in kamniški obvoznici pa zakrivil tudi prometno nezgodo.

Sinoči, nekaj po 17. uri, so nas bralci portala domala zasuli z vprašanji o policijskem pregonu divjega voznika zlatega BMW-ja, ki je norel po mestu in z izjemno nevarno ter agresivno vožnjo ogrožal tako voznike, kot tudi pešce, saj z veliko hitrostjo vozil v nasprotni smeri enosmernih ulic ter tudi po pločnikih.

K sreči se je v samem mestu vse skupaj končalo brez posledic, saj je parim pešcem, med katerimi so bili tudi manjši otroci, uspelo v zadnjem trenutku odskočiti. Kot je slikovito dejala ena izmed prestrašenih mam, je imela s svojima otrokoma, s katerima si je želela ogledati okrašeno Šutno, bližnje srečanje s podivjanim voznikom na pločniku nasproti kamniške pošte, zaradi česar so bili tako prestrašeni, da so šli samo še domov. Druga mama je z avtom polnim otrok, ki jih je pobrala pri stadionu v Mekinjah, omenjenega voznika srečala na rondoju pri Domu kulture, kjer se je, vozeč v nasprotno smer, potem ko je v zadnjem trenutku odvil, le za las izognil trku z njenim vozilom.

Tovrstnih zgodb je še malo morje, se pa vsa tovrstna srečanja, žal, niso končala povsem brez posledic, saj je voznik zlatega BMW-ja avstrijskih registrskih tablic, z noro vožnjo po napačnem voznem pasu na obvoznici povzročil, da je vozniku, ki se je umikal »zlatemu norcu« ter pri tem zapeljal s ceste in zavrl, v zadek avtomobila priletel za njim vozeči avto. Prometno nezgodo je divji voznik tem povzročil tudi že na Cankarjevi ulici, ko je pri prehitevanju oplazil vozilo.

Po zadnjih informacijah, ki smo jih dobili, je bil zlati BMW na območju naše občine nazadnje opažen, ko je prek Podgorja in Križa vozil v smeri proti Mostam oz. Kranju.

Za informacije o sinočnjem dogajanju smo že včeraj zaprosili Policijsko upravo Ljubljana, vendar smo precej skop odgovor dobili šele danes. Sodeč po odgovoru, ki smo ga prejeli, pa je divji voznik ukradenega BMW-ja zlate barve uspel policistom pobegniti, oz. kot je zapisano v odgovoru:

»V zvezi dogodka po katerem sprašujete vam lahko zgolj potrdimo, da so policisti PU Ljubljana, na podlagi obvestila tujih varnostnih organov izsledili vozilo, ki je bilo odtujeno na območju R Avstrije. Policistom voznika in vozila do tega trenutka ni uspelo izslediti. Vse aktivnosti v povezani s kaznivim dejanjem tatvine izvajajo avstrijski varnostni organi.«

Na PU Ljubljana so zgornjo informacujo dopolnili še s podatkom, da je bila Policijska uprava Ljubljana včeraj okrog 17.10 ure obveščena o prometni nesreči z udeležbo vozila BMW, zlate barve, na Cankarjevi ulici v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik vozila BMW pri prehitevanju oplazil vozilo Peugeot Partner, nato pa nadaljeval z vožnjo. V nesreči ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za približno 1000 evrov škode. Policisti v okviru preiskave nesreče nadaljujejo z delom.

K sreči se je v Kamniku vse skupaj, kljub obilici strahu med občani in občankami, vse skupaj še razmeroma srečno izteklo.