Naslovnica / ŠPORT / Matic Romšak – z urgence na evropsko in svetovno prvenstvo Ironman polovičke

Matic Romšak – z urgence na evropsko in svetovno prvenstvo Ironman polovičke

Kljub nedavni prometni nesreči, pretresu možganov in še nekaterim drugim manjšim poškodbam, ki jih je utrpel, ko ga je na mostu v Stranjah zbil nepreviden voznik, se Matic Romšak ne da, ampak se odpravlja na evropsko in svetovno prvenstvo na polovični Ironman razdalji.

Po majskem nastopu na evropskem prvenstvu v Riminiju, ki so se ga udeležili tudi trije tekmovalci TK Trisporta in sicer Miro Kregar in Matic Romšak v kategoriji 50-54 let ter Bojan Trojer, v kategoriji 55-59 let, bo tudi svetovno prvenstvu konec avgusta v avstrijskem Zell am Seeju minilo ob nastopu dveh tekmovalcev TK Trisport, Matica Romšaka in Toneta Škrlepa, v kategoriji 65-69 let. Na svetovno prvenstvo sta se ob izpolnjenih kvalifikacij uvrstila še dva slovenska tekmovalca; Janez Klančnik iz Celja in Peter Harnold iz Maribora, oba v mlajših kategorijah.

matic romsak1

Matic Romšak

Matica Romšaka, ki je imel pred parimi dnevi nemalo smole pri treninu, saj ga je v Stranjah zbil nepreviden voznik, smo povprašali za napoved uvrstitve na svetovnem prvenstvu, ki bo na tej distanci že njegovo četrto, kar je največ med vsemi slovenskimi triatlonci:“Rezultat z evropskega prvenstva, kjer sem bil šesti, bo težko nadgraditi, tudi zaradi prometne nesreče le deset dni pred prvenstvom, kjer me je kot kolesarja, zbil neprevidni voznik. K sreči pa ni bilo nič zlomljenega, tako da večjih izgovorov ne bo, tekmovat grem zares in upam, da se bom vsaj približal najboljši uvrstitvi s svetovnega prvenstva, ki je trenutno 11.mesto, čeprav se zavedam, da to v konkurenci skoraj 200 najboljših svetovnih triatletov, nikakor ne bo lahko.

Obema kamniškima tekmovalcema želimo dobro tekmo, predvsem uspešno preplavana 2 kilometra, prekolesarjenih 90 in pretečenih 21 kilometrov ter seveda tudi čim boljšo uvrstitev.