Naslovnica / KULTURA / Medgeneracijski koncert na Osnovni šoli Stranje

Medgeneracijski koncert na Osnovni šoli Stranje

Ker glasba druži in pomaga vsem ljudem sveta, še posebej pa je čarobna v mesecu decembru, so na Osnovni šoli Stranje, v ponedeljek 15. decembra, pripravili koncert, ki si ga je ogledalo resnično lepo število obiskovalcev. Koncertu so dodali medgeneracijsko noto in v program vključili Mešani pevski zbor Društva upokojencev Kamnik, pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh, s katerim šola sodeluje že vrsto let.

Z velikim veseljem in otroško razigranostjo so se članom društva pridružili učenci šole. Zazveneli so ubrani glasovi pevk in pevcev zborov Osnovne šole Stranje, navduševale so nas učenke in učenci glasbenega krožka, ansambelske igre izbirnega predmeta ter recitatorji šole, Anže Burja je dogajanje ogrel s tolkalskimi ritmi na cajon-u, za klavirsko spremljavo pa je poskrbela profesorica Martina Golob Bohte. V vlogi voditeljev sta program z igrami besed svoje delo več kot uspešno opravila Zala Svetec in Peter Kadunc. Zasluge za uspešne glasbene nastope in program pa gredo predvsem organizacijski vodji koncerta, profesorici glasbene vzgoje Osnovne šole Stranje Karli Urh, ki je tako poskrbela, da so otroci z navdušenjem sprejemali modrosti in izkušnje članov Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik, obiskovalci pa se zabavali ob prijetnih točkah.

V imenu Občine Kamnik je vodstvo šole, nastopajoče in obiskovalce nagovoril podžupan Igor Žavbi: »December je čas pričakovanj. Čas, ko pričakujemo božič in novo leto. Ves mesec smo praznično razpoloženi. Na to nas opominjajo lučke, okrasitve in praznične stojnice. Za otroke mineva v še posebej pričakovanem vzdušju. Sistem življenja nas je navadil in razvadil, da nas v decembru obiščejo kar trije dobri možje. Mnogi posamezniki pa morajo marsikje, v teh kriznih časih, dobro premisliti in preračunati, kako bodo preživeli mesec. Smisel daril ni v tem, da dobimo polno novih igrač, polno vrečo sladkarij in nepotrebnih »lovilcev prahu«. Za marsikoga je dovolj le prijazen nasmeh in podarjena dlan ali pa prijeten večer v dobri družbi. Druženje različnih generacij je prav gotovo dogodek, ki povezuje in ustvarja to decembrsko vzdušje še bolj čarobno. Glasba in petje nas običajno razveselita in nam nudita novo energijo za premagovanje vsakodnevnih tegob. Zato danes pozabimo na skrbi in poglejmo na življenje z bolj vesele plati. Želim vam prijeten večer, čarobne praznike in vse dobro v letu 2015.«

Zbrani so z iskrenimi nasmehi prisluhnili sklepni misli nastopajočih: »Majhen košček sreče, prinašamo vam mi, z željo, da si jo delimo in srečno z njo živimo. Srečno in uspehov polno novo leto 2015, veliko pozitivne energije in strpnosti« ter tako z lepimi željami zrli v prihajajoče leto.

Besedilo: Občina Kamnik
Fotografije: Tomaž Knavs, Osnovna šola Stranje