Naslovnica / ŠPORT / Mladi kamniški deskar Aljaž Sladič je ponovno osvojil državni pokal v deskanju na snegu

Mladi kamniški deskar Aljaž Sladič je ponovno osvojil državni pokal v deskanju na snegu

Minulo soboto se je v okviru projekta KIDS TOUR s tekmo na Rogli zaključil otroški državni pokal v deskanju na snegu prostega sloga, na katerem je blestel mladi in nadvse perspektivni kamniški deskar Aljaž Sladič.

V sezoni 2017/18  so se mladi deskarji do 15 let na slovenskih smučiščih pomerili v otroškem krosu oziroma v disciplini »Fun cross«. Tekme so potekale na Krvavcu, Kopah in na Rogli, deskarjem na snegu pa so se v seriji tekmovanj pridružili tudi smučarji prostega sloga.

Tekmovanj v okviru KIDS TOURa se je letos že drugič udeležil tudi 10 – letni Kamničan Aljaž Sladič, ki je v kategoriji mlajših dečkov (do 12 let) po zmagi na prvi tekmi na Krvavcu ter drugem mestu na Kopah, v soboto, v sklopu »Freestyle Weeka«, zmagal tudi na zadnji tekmi na Rogli. Tako si je z najvišjim številom točk letos ponovno prislužil naslov skupnega zmagovalca otroškega državnega pokala KIDS TOUR v deskanju na snegu.

Mlade deskarje prostega sloga sedaj čakata še dve tekmi državnega prvenstva in sicer državno prvenstvo v disciplini »big air« na Voglu ter državno prvenstvo v disciplini »slopestyle« na Kaninu.

Fotografiji: Miha Matavž