Naslovnica / ŠPORT / Na Ambrož duatlonu Komenda 2022 zmagi v kamniške roke

Na Ambrož duatlonu Komenda 2022 zmagi v kamniške roke

Pri ženskah je slavila Tanja Kompan, pred Moniko Peterka in Jano Levec (vse TK TRISPORT KAMNIK), pri moških pa David Aljoša Pavlin (TK Utrip) pred Staš Tomšič in Tjaž Dolgan (oba TK Ljubljana).

Kar 150 tekmovalcev, duatloncev, se je pomerilo na četrtem Ambrož duatlonu Komenda 2022. Tekma za Slovenski duatlonski pokal (poleg Ribnice, 9.4.2022  in Logatca, 22.5.2022) Triatlonske zveze Slovenije je privabila 50 cicibanov, 65 mladincev in 35 odraslih.

Čeprav je muhasto aprilsko vreme kazalo svoje prave značilnosti in tudi zobe, v obliki jutranjih nalivov in opoldanskega vetra, pa se je sama prireditev odvila v optimalnem vremenu za tekmovanje. Nekaj sonca, nekaj oblakov in nekaj več vetra.

Poslovna cona v Komenda je s svojimi cestami več kot primerna za izvedbo kolesarskega in tekaškega tekmovanja, prav tako kot centralno prizorišče, kjer je prostran startno ciljni prostor, da ne govorimo o možnosti parkiranja ter možnosti drugih storitev.

Po kategorijah je bilo zmagovalcev ogromno. Veliko kamničanov tudi na zmagovalnem odru.  Na Cici duatlonu so na stopničkah stali Novak Tinkara, Kodra Nika in Korošec Eva, na super sprint duatlonu  Mlakar Jaka, Pavlin Marcel, Mlakar Nace, Bojanc Domen in Škrjanc Vita, na duatlonu za vsakogar Krusič Matevž, v Sprint duatlonu pa Pavlin David Aljoša, Lipovšek Jan, Petelinšek Amadej, Pilih Tomaž, Hren Marko, Peterka Monika, Levec Jana, Gradišek Neža in Kompan Tanja.

Vsi rezultati so na:     https://timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=4049&tip=B

Obstaja upanje, da bo za razliko od dveh preteklih sezon sedaj serija triatlonskih tekmovanj stekla. TK Trisport Kamnik je organizator tudi šolskega prvenstva v akvatlonu, v četrtek 26. maja 2022, (otroke prijavijo športni pedagogi), in pa glavnega triatlonskega dogodka v Sloveniji, to je Triglav triatlon Bled Bohinj, 3. septembra 2022. Vabljeni.

Miro Kregar