Naslovnica / NOVICE / Naj bo pot v šolo varna

Naj bo pot v šolo varna

Počitnice bodo kmalu za nami in začetek novega šolskega leta se nezadržno približuje. Poskrbimo, da bo šolska pot v času, ko naši otroci ponovno, nekateri pa tudi prvič vstopijo v šolo čimbolj varna in prijetna.

Vsi vemo, da je po običajni sproščenosti ponovna vključitev v ustaljene šolske ritme vedno izziv za vse. Tega se dobro zavedamo na Policijski postaji Kamnik, zato bomo ob pomoči ostalih deležnikov prehod v šolski čas našim najranljivejšim skupinam udeležencev v prometu poskušali zagotoviti varnost. A to lahko zagotovimo le, če jim tudi vsi ostali udeleženci v prometu namenimo vso potrebno pozornost, skrb, pomoč in razumevanje. Zelo pomembno je, da jim pokažete/mo kaj je vzorno in zgledno ravnanje v prometu že s tem, ko spoštujemo cestno prometne predpise.

Preventivna akcija

V luči boljše varnosti smo policisti še pred pričetkom šolskega leta v okolicah šol okrepili svojo prisotnost, med 3. 9. 2018 in 14. 9. 2018 pa bomo na izpostavljenih mestih izvajali tako prometno preventivno akcijo ob »začetku šolskega leta« in izvedbo represivnih ukrepov zoper, kršitelje prometnih predpisov.  Ob tem bomo povezane aktivnosti v občini Kamnik in Komenda izvajali v sodelovanju s šolami, lokalno skupnostjo, prostovoljci, združenjem šoferjev in avtomehanikov, AMD Kamnik, društvi upokojencev, zavarovalnic, zainteresiranimi podjetji ter ne nazadnje starši otrok.

Poziv voznikom

»VSE UDELEŽENCE, PREDVSEM VOZNIKE OPOZARJAMO NA PRISOTNOST OTROK V PROMETU, TER NA NEVARNOSTI, KOT SO PREČKANJE CESTE NA NEVARNEJŠIH ODSEKIH, HOJO OTROK PO PLOČNIKIH IN OB VOZIŠČU. ŠE POSEBEJ OPOZARJAMO NA PRILAGOJENO HITROST VOŽNJE V BLIŽINI ŠOL OZIROMA MEST, KJER OTROCI PREČKAJO VOZIŠČE IN HODIJO OB CESTI. PROSIMO, DA VOZNIKI UPOŠTEVAJO CESTNO PROMETNE PREDPISE TER NAVODILA PROSTOVOLJCEV«.

Priporočilo

Staršem in ostalim skrbnikom otrok priporočamo, da čim več časa namenite prometno varnostni vzgoji. Preverite, kaj v prometu vaši otroci znajo in zmorejo. Poučite in opozorite jih na nevarnosti. Predvsem na to, kaj je prav in kaj ne. Slednje naj ne bo samo na šolski poti, ampak tudi v prostem času. Pri prevozu otrok v vozilih dosledno uporabljajte za to namenjene pripomočke in varnostne pasove. Vozite jih v ustreznih sedežih, izogibajte se vožnji otrok na prednjih sedežih. V vozilu se vedno pripnite! Ne pozabite: NAJBOLJŠA VZGOJA JE VEDNO VAŠ LASTEN VZGLED!

Vsem udeležencem v prometu želimo srečno in varno pot v šolo.

Aleksander Perklič,
komandir policijske postaje Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve