Naslovnica / ŠPORT / Nejc Erjavec je državni prvak v namiznem tenisu

Nejc Erjavec je državni prvak v namiznem tenisu

Edini profesionalni igralec namiznega tenisa iz naše občine, mladi Podgorčan, Nejc Erjavec je dosegel vrhunec svoje kariere z osvojitvijo pokala državnega prvaka v kategoriji dvojic med člani do 21 let.

Državno prvenstvo je odigrano v Lučah v nedeljo, 27.9.2020. S soigralcem Rokom Trtnikom sta suvereno zmagala vse nasprotnike brez izgubljenega niza. Oba igralca kruh služita v Mengšu, kjer sta standardna člana ekipe NTS Cornilleau Mengeš, ki nastopa v 1. državni namiznoteniški ligi. Njun trener, David Orešnik ima veliko besed hvale za oba.

Povedal nam je sledeče: »Nejc in Rok sta izjemno resna, delovna, zagnana in talentirana. Koliko bosta še napredovala je stvar njihove odločitve in zastavljenih življenjskih prioritet. V namiznem tenisu je premalo denarja, da bi se od njega dalo živeti. Zato se v teh letih fantje začnejo bolj posvečati študiju ali pa poiščejo službe in potem zmanjka časa in energije za vsakodnevne močne treninge. Brez teh je vidnejši napredek nemogoč. Obema želim, da se maksimalno izkažeta na vseh področjih«.

Nejc je končal gimnazijo Rudolfa Maistra v Kamniku in je trenutno študent fakultete za lesarstvo na Ljubljanski univerzi. Želimo mu lepe uspehe pri študiju in še naprej pri namiznem tenisu.

Zapisal: Željko Đurić