Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Nenadna menjava direktorja družbe Velika planina d.o.o.

Nenadna menjava direktorja družbe Velika planina d.o.o.

Nadzorni svet družbe Velika planina d.o.o. je včeraj s položaja direktorja družbe predčasno razrešil Leona Kedra, na njegovo mesto pa, kot vršilca dolžnosti, že imenoval Marka Anžurja.

Razlogi za predčasno razrešitev Leona Kedra, dosedanjega direktorja družbe Velika planina d.o.o., ki bi mu mandat, potem, ko mu je bil avgusta lani podaljšan še za 30 mesecev oz. dve leti in pol, potekel približno konec prihodnjega leta, zaenkrat sicer še niso znani, se je pa menjava vrhu podjetja, ki jo je skladno s statutom podjetja izvedel nadzorni svet družbe, po naših informacijah brez njegove prisotnosti, odvila že včeraj.

Leon Keder

Nadzorni svet družbe je o svoji odločitvi, kot lastnico družbe, že obvestil tudi Občino Kamnik, Urban Bergant, ki od konca letošnjega februarja opravlja naloge predsednika (novega) nadzornega sveta družbe Velika planina d.o.o., pa nam je v današnjem telefonskem pogovoru povedal, da je do predčasne razrešitve prišlo, ker je dosedanji direktor izgubil zaupanje nadzornega sveta, da pa vsi postopki povezani z razrešitvijo še niso povsem zaključeni, saj je potrebno opraviti še primopredajo in podobne zadeve.

Mark Anžur – Foto: družabni profil Marka Anžurja

Urban Bergant nam je v telefonskem pogovoru potrdil tudi informacijo, da je bil na mesto vršilca dolžnosti že potrjen Mark Anžur, ki ga slovenska javnost najbrž najbolj pozna kot nekdanjega direktorja Adrie Airways, gre pa za izkušenega in prekaljenega poslovneža, ki se ponaša tudi z bogatimi mednarodnimi izkušnjami.

Poklicali smo tudi Marka Anžurja, novega vršilca dolžnosti družbe Velika planina, ter ga povprašali po njegovih načrtih v zvezi z družbo, na kar nam je dejal, da je zaenkrat za kake konkretne spremembe in načrte zagotovo še prekmalu, saj bi se rad najprej dodobra seznanil z s samo družbo ter razvil razvojno strategijo oz. profitabilen načrt destinacije, ki bi v čim večji meri vključevala tudi lokalno okolje, prve dni pa namenja predvsem za pogovore z zaposlenimi, ki jih je obenem tudi že pohvalil, saj gre, po njegovem mnenju, za dobro ekipo.

Četudi nekoliko nenadna in hitra, pa menjava vodstva družbe Velika planina najbrž vseeno ni preveliko presenečenje, saj je bila zgolj še vprašanje časa, saj so nekateri menjavo vodstva napovedovali, predvsem pa težko pričakovali, že dlje časa.

Presenetljivost včerajšnje zamenjave vodstva držbe v lasti občine se morda kaže le v tem, da je bil Leon Keder razrešen še pred iztekom svojega podaljšanega mandata, še bolj v tem, da nadzornemu svetu uspelo najti oziroma, za precej nehvaležen položaj direktorja oz. vršilca dolžnosti omenjene družbe, zainteresirati zanimivega, izkušenega in bržkone tudi precej obetavnega, če že ne kar (pre)kvalificiranega kandidata.

Glede na znanje in izkušnje, ki jih v družbo Velika planina d.o.o., kot novi vršilec dolžnosti prinaša Mark Anžur, se nadejamo, da bo njegov doprinos k nadaljnjemu razvoju družbe Velika planina d.o.o., z morebitnimi spremembami in novostmi v vodenju družbe, čim prej opazen, predvsem pa, da imel pri svojih odločitvah čim bolj srečno roko ter da, ob vseh ovirah in težavah, s katerimi se utegne soočiti že v prihodnjih dneh, morebiti ne bo prekmalu obupal.

Tudi zaradi tega, ker utegne imeti ob prevzemu družbe vseeno nekoliko lažje delo kot njegov, včeraj razrešeni predhodnik Leon Keder, ki mu je v preteklih letih, tega ne gre pozabiti, kljub nekaterim nerodnostim, ki so včasih tudi odmevno razburile dolino Kamniške Bistrice, vendarle uspelo, da je poslovanje družbe Velika planina d.o.o., ob pomoči Občine Kamnik in rekordne obiskanosti Velike planine, po dolgih letih, če ne že kar desetletjih izgub, vendarle uspel spraviti iz rdečih številk.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve