Naslovnica / NOVICE / Nevarno drevo nad sprehajalno potjo na Stari grad

Nevarno drevo nad sprehajalno potjo na Stari grad

Nad začetkom poti na Stari grad visi nevarno nagnjeno in na pol podrto drevo, ogromna suha smreka, ki bi bila lahko nevarna tudi za obiskovalce priljubljene izletniške točke nad mestom

Naš bralec Franc Osolnik, ki pravi, da je skoraj redni obiskovalec Špice nad Kamnikom, kjer človek, po njegovih besedah, lahko zelo hitro najde tisti pravi stik z lepotami našega mesta in uživa v pogledu, ki mu ni para daleč naokoli, nas je opozoril na nevarno smreko, ki bi lahko ogrožala oz. padla tudi obiskovalce in sprehajalce.

Stari grad, ki je tudi zaradi nedavnega ponovnega gostišča iz dneva dan bolj obiskan, je že od nekdaj priljubljena izletniška točka, zato si zagotovo nihče ne želi, da bi na poti do Starega gradu ali Špice, na pohodnike prežale nevarnosti.

Nad potjo, kakih 100 do 150 metrov višje od izhodišča ob obvoznici, se namreč nahaja nagnjena oz. na pol podrta ogromna smreka, ki bi jo najbrž lahko že nenaden sunek vetra do konca podrl, pri tem pa bi, ob morebitnem spletu nesrečnih okoliščin, grozeče nagnjeno drevo lahko padlo tudi na kakega nič hudega slutečega pohodnika, ali pohodnico. Navsezadnje pa takšna načeta smreka predstavlja tudi odlično gojišče za lubadarje, ki že lep čas pustošijo v nižinskih smrekovih gozdovih.

Zato bi bilo najbrž več kot priporočljivo, da bi se omenjeno smreko, že iz preventivnih razlogov, predvsem pa v izogib morebitni nesreči, čim prej podrlo in odstranilo.

Foto: Franci Osolnik