Naslovnica / Črna kronika / Nevihte ne pojenjajo, gasilci znova črpajo vodo

Nevihte ne pojenjajo, gasilci znova črpajo vodo

Gasilci, ki so se komaj dobro posušili in odpočili od včerajšnjega, zelo napornega dne, so danes znova na terenu. Nekaj po 20. uri so namreč odhiteli v Stahovico, kjer so meteorne vode, ki so se Pri planinskem orlu zlile v pravo jezero, začele zalivati eno od stanovanjskih hiš, voda pa je grozila, da bo zalila tudi ostale hiše v bližini.

Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik, ki z več črpalkami že več kot dobro uro prečrpavajo celo jezero meteorne vode, ki se je domala zlila po pobočju nad gostilno Pri planinskem orlu v Stahovici ter se začela zlivati in prelivati prek opornega zidu nad hišami.

 

Zgolj hitremu in učinkovitemu posredovanju gasilcev, ki so se z več črpalkami nemudoma lotili prečrpavanja vode, se gre zahvaliti, da so meteorne vode zalile spodnje prostore zgolj ene izmed tamkajšnjih hiš, tamkajšnji prebivalci pa so mnenja, da je voda po bregu pridrvela zaradi neustrezno speljanih meteornih vod, ki se zlivajo po cesti iz Praprotnega.

 

Le te so namreč, od zadnjega urejanja ceste proti Praprotnemu oz. Svetemu Primožu, le malo naprej od Vegrada, speljane v dolinico nad gostilno Pri planinskem orlu, kjer pa, ker ni urejeno ustrezno odvodnjavanje, v bistvu sploh nimajo kam odteči.

K sreči so padavine, vsaj za enkrat,  ponehale, tako da imajo gasilci dogajanje pod nadzorom, bržkone pa bodo morali vodo in “stahovškega jezera” prečrpavati vsaj še nekaj časa.