Naslovnica / Črna kronika / Nezgoda na črpalki: V jaške izteklo 3000 litrov kurilnega olja

Nezgoda na črpalki: V jaške izteklo 3000 litrov kurilnega olja

Danes, okrog 12:30, je na bencinskem servisu OMV na kamniški obvoznici, zaradi trenutne nezbranosti voznika avtocisterne, prišlo pri nezgode, ob kateri se je na območju omenjenega bencinskega servisa razlilo okrog 3000 litrov kurilnega olja.

razlitje-omv-kamnik-2

Nezgodo je zakrivila trenutna nezbranost starejšegav vendar zelo izkušenega voznika manjše avtocisterne, ki okoliška gospodinjstva že vrsto let oskrbuje s kurilnim oljem. Ko je voznik na bencinskem servisu natočil kurilno olje, ga je ob koncu točenja zmotil telefonski klic stranke, po katerem se je usedel v tovorno vozilo, pri tem pa pozabil, da je na cisterno še vedno priključena točilna cev. Svojo napako je opazil domala takoj, ko je za par metrov premaknil vozilo, žal pa je bilo že prepozno, saj je na avtocisterno priključena cev odlomila priklopni ventil na avtocisterni, iz katere je začelo z veliko naglico iztekati kurilno olje.

razlitje-omv-kamnik-1

Iz cisterne je izteklo okrog 3000 litrov goriva, dovolj za oskrbo družinske hiše v eni sezoni, ki pa je spričo takojšnjega ukrepanja voznika in zaposlenih na bencinskem servisu, povečini končalo v posebnih lovilnih jaških. Kurilno olje tako k sreči ni izteklo v javni kanalizacijski sistem, ali morebiti celo v bližnjo reko Kamniško Bistrico.

razlitje-omv-kamnik-4

Razen, na samega nase precej jeznega voznika in zaposlenih na bencinskem servisu, ki so zaprli odtočni ventil lovilnih jaškov ter razlito kurilno olje nemudoma začeli posipati z vpojnim sredstvom, so na prizorišču posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so z onesnaženih površin bencinskega servisa posesali preostanek razlitega kurilnega olja ter onesnažene površine temeljito očistili, medtem ko je za odstranitev večje količine kurilnega olja v lovilnih jaških, poskrbelo pooblaščeno podjetje.

razlitje-omv-kamnik-45

 

Na prizorišču so bili prisotni tudi policisti, ki pa, kot je v obvestilu zapisala Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za stike z mediji PU Ljubljana, v zvezi z dogodkom še zbirajo obvestila, ter dodala, da se je dogodek zgodil na posebnem prostoru za točenje goriva, tako da je kurilno olje izteklo v lovilne jaške.

razlitje-omv-kamnik-59

Po zaslugi hitrega in prisebnega ukrepanja zaposlenih in voznika avtocisterne ter gasilcev PGD Kamnik, se je vse skupaj končalo razmeroma srečno, saj pri današnji nezgodi ni prišlo do onesnaženja okolja.