Naslovnica / ŠPORT / Nogomet na milnici

Nogomet na milnici

Na koncu poletja smo v ŠKD Sela izkoristili prelepo sobotno vreme in povabili ekipe na nogomet na milnici  v lovsko kočo LD Sela.

To je posebna vrsta nogometa, kjer ni potrebno imeti dobre kondicije in koordinacije ali pa hitrih in eksplozivnih gibov. Dovolj je že, če si upaš dobiti nekaj modric in bušk in se predvsem prepustiti užitkom nekontroliranega drsenja na mokri in spolzki podlagi. Pri tem pa je super, če ti uspe spraviti tudi žogo v gol. To je nogomet na milnici.

Povabilu k sodelovanju se je odzvalo kar 8 ekip, ki so se v sestavi treh igralcev potegovali za laskavi naslov najboljšega na milnici. In če mislite, da je ta šport samo za fante, se motite. Pridružili sta se nam tudi dve ekipi deklet, prva mlajša so se imenovale ZVP Sela, druga nekoliko bolj izkušena pa Prave babe. Slednje so na koncu zasedle odlično drugo mesto, takoj za domačimi NK Šponarji, ki so pokazali veliko premoč, predvsem pred starejšo različici iz Sel, ŠKD Sela.

Sodelovala je tudi ekipa MK Slikopleskarstvo, ki ji je selektor Matej Kadunc zagotovil nastope v tujini, ko bo to mogoče. Zasedli so tretje mesto. Sodelovale pa so tudi ekipa Mn Drči iz Tuhinja, Agusta, Stranjčani in Punjaši. Čestitke tudi vsem sodelujočim.

 

Da je igra potekala po pravilih smo dobili tudi licenciranega sodnika nogometa, Damjana Hribarja, ki je sodil zelo strogo, saj si nihče ni želel poškodb. Podelil je veliko rumenih in rdečih kartonov.

Smeha in nerodnih situacij ni manjkalo, predvsem pa so se razveselili tudi naši najmlajši obiskovalci, ki so se v svoji ligi pomerili med seboj. Seveda je bilo tudi nekaj solzic in klicev mamice, vendar k sreči, ni bilo hujšega.

Škd Sela je za obiskovalce in podpornike ŠKD Sela pripravil tudi manjšo pogostitev s piknikom, kjer je neutrudljivi Durglnov Miha spekel in nas nasitil. Vso pijačo pa je postregla naša nepogrešljiva Lili, ki se znajde v vsaki situaciji. Hvala obema.

Luštno je bilo in predvsem najmlajši si zelo želijo, da se takšen nogomet še ponovi.

Seveda se bomo, tako kot vedno,  v ŠKD Sela potrudili, da jim ustrežemo.

Nataša Pivec, ŠKD Sela