Naslovnica / NOVICE / Novo gasilsko vozilo PGD Kamniška Bistrica

Novo gasilsko vozilo PGD Kamniška Bistrica

Gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica so bogatejši za novo vozilo GV-1, ki so ga nabavili iz lastnih sredstev ter s pomočjo podjetja Calcit d.o.o. in ostalih velikodušnih donatorjev.

Minulo soboto so gasilke in gasilke PGD Kamniška Bistrica preživeli v nestrpnem pričakovanju, saj so v garažo gasilskega doma v Stranjah končno lahko zapeljali svojo najnovejšo pridobitev, povsem novo in polno opremljeno gasilsko vozilo GV-1.

Novo, sodobno opremljeno orodno gasilsko vozilo GV-1, ki temelji na podvozju Mercedes Sprinter s štirikolesnim pogonom, so gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica, ob izdatni pomoči podjetja Calcit d.o.o. in drugih donatorjev, ki so prispevali v sklad, nabavili z lastnimi sredstvi, pri čemer radi poudarijo, da imata za to, da se je zbralo dovolj sredstev, poleg ostalih članov in članic, precej zaslug predvsem predsednik Nejc Koželj in blagajnik Uroš Uranič, ki sta v projekt vložila nemalo svojega prostega časa.

Vozilo, katerega nadgradnja je bila izvedena v podjetju GV Pušnik, je opremljeno po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije, v vozilu pa je, poleg novih sesalnih in tlačnimi cevi, različnih gasilskih armatur, motorne žage, dihalnih aparatov in drugega orodja, tudi nova in sodobna prenosna motorna črpalka znamke Rousenbauer FOX S, ki bo zamenjala veteransko »Rosenbauverco«, ki je bila v društvu vse od leta 1969 in bo tako, po mnogih letih operativnega delovanja, odšla na zaslužen počitek, bo pa v društvo še vedno služila za pripravo gasilk in gasilcev na različna tekmovanja.

 

Novo vozilo GV-1 bo na različne intervencije na območju delovanja PGD Kamniška Bistrica in celotne občine in širše lahko pripeljalo do devet gasilk in gasilcev, poleg tega pa bo služilo tudi za prevoz gasilske mladine in gasilcev na različne prireditve, pri čemer bo v voznem parku PGD Kamniška Bistrica nadomestilo, že več kot 20 let staro, dokaj dotrajano gasilsko vozilo GV-2, ki ga je društvo leta 2012 kupilo od kolegov iz PGD Trata.

Žal so zapleti z epidemijo preprečili, da bi gasilci in gasilke PGD Kamniška Bistrica novo društveno pridobitev v soboto proslavili, kot je to v navadi , tako da je bil ob prihodu vozila, za srečno vožnjo in dolgotrajno ter varno uporabo, ob pomoči bližnjega soseda, ki ima dobre zveze z “najvišjimi krogi”, stranjskega župnika Antona Prijatelja, zaenkrat opravljen zgolj blagoslov, medtem ko je druženje in zasluženo proslavljanje prestavljeno na čas, ko bo le-to ponovno mogoče.

Gasilkam in gasilcem PGD Kamniška Bistrica ob novi pridobitvi iskreno čestitamo in želimo, da bi jim novo vozilo dobro in dolgo služilo.