Naslovnica / NOVICE / Občna zbora PGD Gozd in PGD Nevlje

Občna zbora PGD Gozd in PGD Nevlje

Včeraj sta v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Gozd in Prostovoljnega gasilskega društva Nevlje potekala redna letna občna zbora, na katerih so predstavili delo društev v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnih zborov so se poleg članov udeležili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednik Krajevne skupnosti in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Gozd in PGD Nevlje zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da so gasilci in gasilke »angeli varuhi« svojih krajanov, saj so s svojim nesebičnim delom in dejanji v preteklosti  dokazali, da so steber naše družbe, na katerega se lahko vedno zanesejo. Še posebej se je to izkazalo ob ledeni ujmi, ter ostalih nesrečah v preteklem letu, ko je bila pomoč gasilcev neprecenljiva. Zaupanje, ki so ga gasilci pridobili s strani javnosti, se moramo še posebej zavedati, ter še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem. Sem zagotovo spada tudi uniforma gasilcev, katero moramo glede na različne priložnosti nositi z dostojanstvom in pripadnostjo organizaciji.

Delo, ki ga opravljajo gasilci je zagotovo neprecenljivo, kar kaže tudi dejstvo, da država brez njih ni sposobna obvladovati naravnih in drugih nesreč.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik