Naslovnica / KULTURA / Obiskovalci s Kamfesta pregnali politike

Obiskovalci s Kamfesta pregnali politike

Sinoči je na festivalu Kamfest prišlo do manjšega, ne moremo pa reči tudi neljubega incidenta, saj so obiskovalci kamniškega poletnega festivala z jajci, paradižniki in moko pregnali politike, ki so hoteli izrabiti zbrano množico za lastno samopromocijo.

Z vsemi politikantskimi žavbami in pomadami namazana ter osladno polizana trojica kravatarjev si je včeraj proti večeru v Samčevem predoru postavila govorniške podeste in jela zbrani množici, pod krinko demokratičnega političnega dialoga, po rokovanju in razdeljevanju demokratičnih političnih rekvizitov med svoje simpatizerje, podajati svoje politične poglede in zamisli.

kamfest d politik 13

 

Kruha in iger ter vsega drugega razvrata željna množica njihovi leporečni igri slepih miši sicer tokrat ni nasedla, četudi je predsednik razburjeno desne stranke DSV (Denar sveta vladar), ob strašečem bitju plati zvona, ki odmeva še danes, že skorajda naročil ponatis nove izdaje članskih izkaznic.

kamfest d politik 14

Ker pregovor pravi, da kdor drugemu jamo koplje, je bodisi grobar, bodisi politik, se je teatralno-demagoški politično nastop trojice »očetov naroda«, z nepremišljenim pozivom k aktivnemu državljanstvu, iz dialoga spremenil domala v nekrolog, saj so državljani poziv vzeli domala dobesedno in samooklicane odrešenike zasuli z jajci, paradižniki in moko.

kamfest d politik 17

 

Naj ob tem dodamo zanimivo opažanje, da so največjo vnemo za državljanske aktivnosti, za razliko od ponižnih davkoplačevalskih krav molznic z dolgoletnim stažem, pokazali predvsem državljani, ki še nimajo volilne pravice, kar nas morda lahko navdaja s precejšnjim upanjem na svetlo prihodnost, saj se utegne nova generacija volivcev, spričo številnih kuharskih TV showov, naučiti tudi kuhanja katrana in paniranja s perjem.

kamfest d politik 19

 

Pod geslom: “Kdor je brez jajc, naj prvi vrže paradižnik!”, se je brutalen obračun ljudstva s pariško paniranimi politiki v paradižnikovi omaki končal z nenasilnim posredovanjem varnostnih služb, ki so nastopačem omogočile, da so se vsaj približno varno umaknili s prizorišča, kajti aktivni državljani so v politični vnemi začeli reciklirati že enkrat rabljene paradižnike, ki so ležali v sugestivno nevarni bližini razrahljanih granitnih kock.

kamfest d politik 59

 

Za politiki je, kot običajno, ostala zgolj svinjarija, za odstranitev le-te pa je poskrbela poceni delovna sila iz držav tretjega sveta, kajti tovrstno delo je domačemu proletariatu, ki se v strahu pred prihodnostjo pritožuje nad delo jemajočimi tujci, vseeno še vedno nekoliko pod častjo.

kamfest d politik 87

 

Naj vas pomirimo, da v Kamniku, kljub sinočnjim kamfestovskim nemirom, še niso uvedene izredne razmere, prav tako pa ni bila uvedena niti policijska ura, saj je šlo (žal?) zgolj za aktualno ulično gledališko predstavo v izvedbi KUD Pridenmožic, ki pa vendarle lahko služti tudi kot dobrodošel trening pred skorajšnjim začetkom novih predvolilnih bojev.

Video posnetek neposrednega javljanja v živo

Vir videoposnetka: FB profil Festival Kamfest