Naslovnica / Črna kronika / Obsežna iskalna akcija pogrešanega Primoža

Obsežna iskalna akcija pogrešanega Primoža

V Kamniku oz. na širšem območju Starega gradu, Špice in Tolste gore nad Kamnikom trenutno poteka obsežna iskalno-reševalna akcija, v kateri kakih petdeset policistov, gorskih reševalcev, gasilcev, vodnikov reševalnih psov in lovcev išče že od četrtka pogrešanega 47-letnega Primoža Gjurina.

Kot smo poročali že v petek, so svojci v četrtek proti večeru pogrešili 47-letnega Primoža Gjurina iz Ljubljane, ki se je predvidoma podal na izlet v hribe nad Kamnikom.

Kljub temu, da so ga policisti pogrešanega Primoža, katerega avto je bil najden parkiran pri nekdanjem Utoku pod Starim gradom, v minulih dneh večkrat iskali tudi ob pomoči policijskega helikopterja, obenem pa so bile tekom vikenda pregledane tudi domala vse običajne pohodniške poti na območju Tolste gore, Špice in Starega gradu nad Kamnikom, pogrešanega še vedno niso uspeli najti.

 

Spričo tega je danes zjutraj na območju Kamnika stekla obsežna reševalna akcija, v kateri sodeluje kakih petdeset sodelujočih, od policistov, do gorskih reševalcev GRS Kamnik, gasilk in gasilcev PGD Kamnik, lokalnih lovcev in vodnikov policijskih ter reševalnih psov v spremstvu kakih petnajstih štirinožcev, ki skupaj s policijskim dronom sodelujejo pri iskanju.

Območje, ki ga nameravajo sodelujoči preiskati v današnji iskalni akciji je zelo obsežno, povečini pa tudi strmo, polno grap in nevarno, zato jih vsekakor čaka naporno in zahtevno delo, upamo pa, da bo iskalna-reševalna akcija uspešna.

Ker v iskanju pogrešanega Primoža sodeluje tudi policijski dron, je zračni prostor nad širšim območjem Starega gradu, zaradi nemotenega iskanja, predvsem pa zagotavljanja varnosti, trenutno zaprt za ves zračni promet. Ker pa v reševanju sodelujejo tudi reševalni in policijski psi, pa je priporočljivo, da navodila udeležencev iskalne akcije upoštevajo tudi vsi obiskovalci na omenjenem območju.

 

Pogrešani Primož Gjurin je visok 180 cm, daljših temnih las, ki jih ima običajno počesane nazaj.

Oblečen je v črne hlače, v volneno podloženo črno jopo in obut v črne pohodne čevlje z rumenimi vezalkami, pri sebi pa naj bi imel tudi manjši zelen nahrbtnik, če bi imel o pogrešanem Primožu kakršno koli informacijo, pa naj o tem nemudoma obvesti policiste na telefonsko številko 113.