Naslovnica / Napovedi in obvestila / Obvestilo nosilcem kmetijskih gospodarstev – spremembe na področju vodenja Registra kmetijskih gospodarstev (RKG)

Obvestilo nosilcem kmetijskih gospodarstev – spremembe na področju vodenja Registra kmetijskih gospodarstev (RKG)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v teh dneh vsem nosilcem kmetijskih gospodarstev posredovalo obvestilo o novem izpisu iz registra kmetijskih gospodarstev (RKG), na podlagi spremembe in dopolnitve Zakona o kmetijstvu (ZKme-1B, Uradni list RS, št. 26/2014) in novega Pravilnika o registru kmetijskih gospodarstev (Uradni list RS, št. 73/2014).

Glavne spremembe so združitev soležnih GERK-ov istega KMG-ja v bloke, določitev največje upravičene površine, spremembe pri članih kmetije, novosti za planine, nove vrste in ukinitev nekaterih vrst rabe GERK-ov.

Z obvestilom bodo vsi nosilci pozvani, da na pristojni upravni enoti uredijo / uskladijo vse podatke, ki na tem obvestilu niso posebej navedeni oz. niso točni. To je še posebej pomembno za nosilce kmetijskih gospodarstev, ki želijo v letu 2015 vložiti zbirno vlogo za subvencije, in tiste, ki so upravičenci v ukrepih KOP.

Da bi se izognili nepotrebnemu čakanju na Upravni enoti Kamnik, strankam predlagamo, da se za ureditev podatkov v RKG predhodno naročijo po telefonu na št.: 01/8318-163 ali 01/8318-160 oziroma po e-pošti: nika.tusek-bernik(at)gov.si ali lucija.kotnik(at)gov.si.

Novo stanje GERK-ov oziroma blokov si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://rkg.gov.si/GERK/, v aplikaciji ‘Javni pregledovalnik grafičnih podatkov MKGP-RKG’. Na istem spletnem naslovu v rubriki ‘Aktualno’ najdete tudi razširjena navodila glede novosti v RKG in obrazce za sporočanje sprememb v RKG.

Vir: Upravna enota Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve