Naslovnica / Napovedi in obvestila / Od 1. junija 2020 spet celodnevna odprtost in dostop do gradiva v knjižnici

Od 1. junija 2020 spet celodnevna odprtost in dostop do gradiva v knjižnici

S koncem epidemije se začne običajno obratovanje Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, krajevne knjižnice Komenda in potujoče knjižnice po rednem urniku. Odprti smo cel dan, obiskovalci in obiskovalke pa lahko spet dostopajo do knjižnic polic. Krajevni knjižnici Šmarca in Motnik sta zaenkrat še zaprti, ker zaradi prostorskih pogojev v teh enotah ne moremo zagotoviti izvajanja karantene za vrnjene knjige.

Kljub vsem pa veljajo nekateri ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-Cov-2. Potrebno je upoštevati razdaljo med posamezniki, obvezno je razkuževanje rok pred vstopom v knjižnico in na oddelkih. Priporočamo plačevanje z bančno kartico. Še vedno sta ločeni izposoja in vračanje gradiva. Vrnjeno gradivo damo v karanteno za tri dni.

Priporočamo, da si gradivo izposojate po predhodnem naročilu. Naročate lahko

  • po telefonu: 01 831 12 17  – Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, 01 834 32 98 – Krajevna knjižnica Komenda,
  • po spletu, v aplikaciji Moja knjižnica. Če ste pozabili svoje geslo za dostop do aplikacije Moja knjižnica, ga lahko ponovno nastavite TUKAJ.
  • Priporočamo mobilno aplikacijo mCOBISS za rezervacijo gradiva.

Zaposleni in uporabniki bomo upoštevali Higienske ukrepe v knjižnicah za preprečevanje širjenja okužb s SARS-CoV-2 (POVEZAVA), ki jih je pripravil NIJZ. Do sedaj je vse teklo brez težav, uporabniki so bili obzirni, zadovoljni in odgovorni. Z izposojo v pokarantenskem času imamo samo dobre izkušnje.

Rok za vračilo gradiva, ki ste si ga izposodili pred 13. 3. 2020, ko je bila knjižnica zaprta zaradi epidemije, je 10. junij 2020. Po tem datumu bo znova začela teči zamudnina. V Kamniku lahko vračate tudi gradivo iz zaprtih enot (Šmarca, Motnik, potujoča knjižnica).

Knjižnica do nadaljnjega ne sprejema knjižnih darov.

In še to: knjige že nestrpno čakajo na oživljeni vsakdanjik in bralce!

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

X