Naslovnica / ŠPORT / Odbojka: Dekleta zmagale na Dunaju, v torek že v Beogradu

Odbojka: Dekleta zmagale na Dunaju, v torek že v Beogradu

Na svojem tretjem gostovanju v srednjeevropski ligi so odbojkarice Calcit Volleyballa zabeležile še drugo zmago. Tokrat so na Dunaju brez izgubljenega niza premagale SVS Post, kar je dobra popotnica za torkovo povratno tekmo pokala CEV, ko bodo v Beogradu gostovale pri Crveni zvezdi.

SVS Post – Calcit Volleyball 0:3 (-17, -25, -21)

Dunaj – Dvorana Fünfhaus. 50 gledalcev. Sodnika: Mocsnik in Ujhazi (oba Madžarska).

SVS Post: Chukwuma 18, Wallinger, Salanciova, Schmit, Herelova 7, Almer, Katz 8, Enzinger 1, Huber – libero, Jahn, Rimser 7, Fink 10. Trener: Rogelio Hernandez.

Calcit Volleyball: Kranjc, Barnes 11, Božič 2, Kregar, Borko 5, Vrhovnik 5, Igličar 11, Forštnarič, Hribar, Jerala – libero, Ščuka 13. Trener: Gašper Ribič.

 

Čeprav Dunajčanke v letošnji sezoni še zdaleč nimajo tako močne ekipe, kot v prejšnjih, ko so kar nekajkrat slavile v srednjeevropski ligi, so še vedno spoštovanje vredne nasprotnice in temu primerno so Kamničanke tudi vstopile v tekmo. Tudi tokrat jo je trener Gašper Ribič začel s postavo Mojca Božič, Petra Vrhovnik, Lana Ščuka, Mekana Barnes, Tamara Borko, Urška Igličar in Meta Jerala na mestu proste igralke, vendar pa uvod v tekmo za Kamničanke ni bil najbolj obetaven. Na prvi tehnični odmor so domače odbojkarice odšle z dvema točkama prednosti, toda ob drugem so Kamničanke že vodile za točko. Z odličnimi servisi so jo pred vstopom v končnico povečale na šest (21:15), do konca niza pa so domačim odbojkaricam prepustile le še dve točki.

Tudi začetek drugega niza je pripadel Dunajčankam, ki so z odličnim blokom, prevladovala je Lisy Oby Chukwuma, povedle z 8:4. Kamničanke so imele nekaj težav na servisu, temu primerna je bila učinkovitost v napadu, vendar so do drugega tehničnega odmora svoj zaostanek prepolovile. V nadaljevanju niza so gostje le popravile svoj sprejem, začele bolje servirati, v tem elementu igre se je izkazala Vrhovnikova ter prišle do vodstva z 21:20. V razburljivi končnici so bile bolj zbrane odbojkarice Calcita, ki so v tretjem nizu povedle že s 16:10, toda Dunajčankam je z delnim izidom 11:3 uspel preobrat, ki pa jim ni prinesel zmage. Kamničanke so prišle do servisa, ki ga do konca tekme niso več izpustile iz rok, kar jim je ob dobri igri v napadu prineslo nove tri točke v srednjeevropski ligi. Zanimivo je, da so dunajske „poštarke“ dosegle kar petnajst blokov, Kamničanke le pet, toda ob osmih asih in le štirih napakah na servisu, veliko boljšim sprejemom od domače ekipe in napadu zmaga slovenskih pokalnih prvakinj ni bila vprašljiva.

Na drugi tekmi četrtega kroga so odbojkarice Nove KBM Branika s 3:0 (16, -25, 15, 11) premagale Sparkasse iz Celovca.

 

Vrstni red: 1. Nova KBM Branik 12 (12:1), 2. Calcit Volleyball 9 (9:4), 3. ATSC Sparkasse Celovec 3 (5:10), 4. SVS Post 0 (1:12).

 

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Primož Mahkovec