Naslovnica / NOVICE / Odprtje večnamenske ploščadi pri Podružnični šoli Vranja Peč

Odprtje večnamenske ploščadi pri Podružnični šoli Vranja Peč

Včeraj so na Vranji Peči v uporabo predali večnamensko ploščad pri Podružnični šoli Vranja Peč.

Občina Kamnik je v letošnjem letu pri Podružnični šoli Vranja uredila igrišče, ki je namenjeno kot dislocirana površina. V začetku letošnjega leta je Občina Kamnik namreč z Župnijo Vranja Peč sklenila pogodbo o najemu površin za dobo 10 let, pri čemer vložena sredstva predstavljajo najemnino. Projekti so bili pripravljeni že spomladi, nato je bil izveden še razpis za izvajalca del. V začetku avgusta se je začelo z deli, ki pa so bila zaključena v roku in otroci v novem šolskem letu za izvajanje pouka športne vzgoje že uporabljajo novo ploščad.

Gre za površino v velikosti približno 200 m2, ki je bila na novo asfaltirana, urejeno je bilo odvodnjavanje, ob ograji je bil postavljen nov koš za košarko, dodan je bil tudi prenosni gol in zarisana polja za različne igre. 

 

Površina je ustrezno zaščitena z novo ograjo oziroma zaščitno mrežo tudi proti lokalni cesti, na fasadi objekta se je dodala zaščita za okna, vgrajena so nova vrata v klet ter nameščena klop za posedanje. Celotna investicije je znašala približno 26.000 evrov, pogodbeni vrednosti v višini 24.042,09 evrov je bilo dodanih še približno 2.300 evrov dodatnih del (rušenje dotrajanega zidu – gradnja novega, zamenjava dotrajanega peskolova).

Hkrati z asfaltiranjem ploščadi je bilo na pobudo Krajevne skupnosti Vranja Peč izvedeno tudi asfaltiranje parkirnih površin ob pokopališču (na nasprotni strani ploščadi), ki jo je v celoti financirala krajevna skupnost, kar daje celotnemu kompleksu sedaj novo, urejeno podobo.

 

S simboličnim prerezom traku so ploščad svojemu namenu predali župan Matej Slapar, ravnatelj Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik Rafkom Lahom, vodja Podružnične šole Vranja Peč Maja Jesenik Štefin in predsednica Krajevne skupnosti Vranja Peč Irena Pavlič.

Za kulturno popestritev dogodka, ki ga je samozavestno povezoval Nejc Rems, so poskrbeli učenci Podružnične šole Vranja Peč.

 

Vir in fotografije: Občina Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve