Naslovnica / Črna kronika / Ognjeni zublji so izbruhnili na podstrešju

Ognjeni zublji so izbruhnili na podstrešju

Gasilci PGD Duplica in Kamnik so na Bakovniku s hitrim posredovanjem preprečili najhujše, z gašenjem goreče barake pa so imeli delo tudi gasilci v Komendi.

Včeraj zvečer, okoli 21:45, so bili gasilci obveščeni, da je na Mengeški poti v Kamniku zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše.

Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki so požar pogasili, nato pa prostore temeljito prezračili, objekt preventivno pregledali s termo kamero ter izključili elektriko, zaprli vodo in razsvetlili objekt, ki so si ga ogledali tudi policisti.

Da bi na stanovanjski hiši ne nastala dodatna škoda, so gasilci s folijo prekrili poškodovano ostrešje, kar je bilo spričo nočne plohe več kot dobrodošlo, kljub hitremu in učinkovitemu posredovanju gasilcev, pa so ognjeni zublji povzročili kar nekaj škode.

Uničena je namreč oprema za pripravo oz. ogrevanje sanitarne vode, zgorelo je tudi kakih 10 kvadratnih metrov ostrešja, k sreči pa so bivalni prostori stanovanjske hiše ostali nepoškodovani.

Požar barake v Komendi

Z gašenjem pa včeraj niso imeli dela zgolj gasilci v Kamniku, ampak so že v dopoldanskih urah morali posredovati tudi gasilci iz območja občine Komenda, saj so bili nekaj pred enajsto dopoldne obveščeni, da na Glavarjevi cesti v Komendi gori večja lesena baraka. Požar so pogasili gasilci PGD Komenda, Moste in Križ, ogenj pa je lopo povsem uničil.

Foto: PGD Moste