Naslovnica / Črna kronika / Ognjeni zublji so ponoči uničili avto v središču Kamnika

Ognjeni zublji so ponoči uničili avto v središču Kamnika

Gasilci so se ponoči, na ozki Samostanski ulici v središču Kamnika, dodobra namučili z gašenjem gorečega parkiranega vozila.

Danes ponoči, nekaj pred tretjo uro zjutraj, so bili kamniški gasilci, ki imajo za seboj zelo naporen in intervencij poln vikend, obveščeni, da na Samostanski ulici v Kamniku gori parkirano vozilo.

Kljub zelo hitremu posredovanju, so gasilci na ozki in težko dostopni kamniški ulici, ki je običajno še močno zaparkirana, našli povsem razplamtelo vozilo znamke Renault Senic, ognjeni zublji pa so  oblizovali tudi pročelje bližnje večstanovanjske stavbe, ob kateri je bilo vozilo parkirano.

Gasilcem, za katere je bila to že osma intervencija v zadnjih treh dneh, je sicer uspelo požar hitro omejiti ter pred ognjem zaščititi stanovanjski objekt, medtem ko so se z gašenjem samega vozila, iz katerega je nenehno iztekalo gorivo, kar pošteno namučili, saj plameni kar niso in niso hoteli pojenjati.

Po kake pol ure boja z ognjem je gasilcem uspelo vozilo, ki je bilo v požaru povsem uničeno, vendarle pogasiti, so pa plameni kar precej poškodovali tudi pročelje objekta, ki bo, v najboljšem primeru, potrebovalo vsaj nov belež.

Požar vozila je prebudil in precej vznemiril prebivalce ozke ulice, k sreči pa v požaru ni bil nihče poškodovan,  so pa na prizorišču požara posredovali tudi policisti, ki bodo poskušali ugotoviti zakaj  oz. na kakšen način je vozilo sploh zagorelo.