Naslovnica / Črna kronika / Onesnaženje Nevljice, požar na Kajuhovi in prometna nesreča
Simbolična fotografija.

Onesnaženje Nevljice, požar na Kajuhovi in prometna nesreča

Kamniški gasilci so imeli včeraj naporen večer, saj so bili bili proti večeru najprej obveščeni, da se je na Markovem v Nevljico izlila večja količina kurilnega olja, kasneje pa so morali posredovati še pri požaru gradbenih odpadkov na Kajuhovi in pri prometni nesreči v Mengšu.

Onesnaženje Nevljice

Včeraj ob 19.46 je na Markovem prišlo do izlitja neznane količine kurilnega olja,šlo naj bi za večjo količino, ki se je iz cisterne ene izmed tamkajšnjih stanovanjski hiš po odtočnem kanalu izlilo v reko Nevljico.

Posredovali so gasilci PGD Kamnik so postavili pivnike in lovilna črevesa po odtočnem kanalu ter reki.

Gasilci pogina vodnega življa zaenkrat niso opazili, o onesnaženju pa so bile obveščene pristojne službe.

Požar na Kajuhovi

Komaj dobro so gasilci zaključili intervencijo na Markovem, že so se morali podati na Kajuhovo pot, saj so bili ob 22.16 obveščeni, da na omenjeni ulici gorijo gradbeni odpadki. Gasilci PGD Kamnik so požar na površini kakih 10 kvadratnih metrov hitro pogasili, materialna škoda pa ni nastala.

Prometna nesreča v Mengšu

Nekaj pred polnočjo so se morali kamniški gasilci podati tudi v Mengeš, kjer se je na Slovenski cesti v zgodila prometna nesreča. V nesreči je bilo udeleženo osebno vozilo, k sreči pa v nezgodi ni bil nihče poškodovan.

Na prizorišču so posredovali gasilci Pgd Kamnik in Mengeš, ki so zavarovali in osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator ter pomagali pri čiščenju cestišča.

X