Naslovnica / Črna kronika / Padec motorista in nepremišljeno požiganje trave

Padec motorista in nepremišljeno požiganje trave

Včeraj so gasilci morali posredovati na dveh lokacijah. Najprej v Godiču, kjer je padel motorist, zvečer pa še v Vasenem, kjer so se pri požiganju travnika vnela tudi drva zložena v skladovnici.

Padec motorista v Godiču

Včeraj, zgodaj popoldne, okoli 12:40, so bile kamniške urgentne službe obveščene, da je v Godiču padel motorist, ki si je pri tem poškodoval nogo.

Na kraju nesreče so, poleg reševalcev NMP Kamnik in policistov, so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče ter ponesrečenega pomagali oskrbeti in prenesti do reševalnega vozila, očistili pa so tudi kraj nesreče.

Naj ob tem dodamo, da slovenski policisti vse motoriste opozarjajo, da naj, če v teh časih že res nujno morajo na motor, poskrbijo za svojo varnost.

Travniški požar v Vasenem

Kljub opozorilom gasilcev, da naj se občani in občanki v teh dneh izogibajo požiganju in kurjenju na prostem, saj je organizacija gasilskih akcij, otežena zaradi možnosti širjenja novega koronavirusa med gasilci,  je občanu iz naselja Vaseno sinoči uspelo, da ni požgal zgolj travnika, ampak tudi kake pol klaftre polen.

Pri požiganju travnika je namreč ogenj občanu ušel izpod nadzora ter zajel bližnjo skladovnico drv, ki so jih, skupaj z gorečo travo, pogasili gasilci PGD Srednja vas in Kamnik.

Fotografije: PGD Srednja vas