Naslovnica / NOVICE / Perovanja ne ustavi niti nevihta

Perovanja ne ustavi niti nevihta

Krajani Perovega so tudi letos pripravili zabavno družabno prireditev z imenom Perovanje, na katero so tokrat povabili tudi ekipe sosednjih krajevnih skupnosti ter se z njimi pomerili v zabavnih družabnih igrah.

Organizacijo Perovanja s katero Perovljani obeležujejo spomin na prvo omembo kraja, ki beleži že častitljivih 775 let, so si zamislili člani Društva Perovo, ki so si za letošnjo temo izbrali reko Kamniško Bistrico.

perovanje 2016 6

Dokler je to dopuščalo vreme, se je dogajanje odvijalo v parku ob Titanovi brvi, kjer je največ pozornosti in otroškega navdušenja požela tirolska žičnica, ki so jo postavili člani GRS Kamnik, s pomočjo katere se je prek reke varno popeljala kopica adrenalinsko razpoloženih otrok.

perovanje 2016 15

V parku so se najmlajši lahko udeležili tudi različnih ustvarjalnih delavnic, se pridružili kamniškim pouličnim telovadcem v njihovem priljubljenem »parkcu«, obiskovalci pa so bili deležni krepčila v obliki riževega narastka.

 

Napovedane igre brez meja, na katerih so se pomerile ekipe sosednjih krajevnih skupnosti, žal so se povabilu odzvali zgolj v KS Center in KS Duplica, so se morale, spričo razbesnele nevihte, preseliti v Goršanov »hangar«, priročno zavetje ene izmed poslednjih perovskih kmetij, kjer si je bilo moč pod mikroskopi ogledati različne stvari, od nekaj dni starega odprtega piva, gnojnice, čiste vode in še marsikaj drugega.

perovanje 2016 42

Stisnjeni pod šotorom, vendar s streho nad glavo, so gledalci z velikim zanimanjem spremljali spopad prijavljenih ekip, ki so se pomerile v vlečenju vrvi, prenašanju »babe« ter pesniško-hvalniškem slavospevu domačih krajevnih skupnosti.

 

Zavoljo obilnega dežja rožice niso bile potrebne zalivanja, močno deževje pa je zgolj pritegnilo prizadevanjem krajanov Perovega, ki jim nakane o privatizaciji vode in vodnih virov niso prav nič po volji, zato so v goste povabili tudi Braneta Golubovića, ki si že lep čas prizadeva, da se pravica do vode zapiše tudi v ustavo.

Za zaključek večera je Perovljane prišel pozdraviti tudi župan, najvztrajnejši pa bodo praznovanje prve omembe svojega kraja bržkone potegnili še kar dolgo v noč.

Ne glede na to, da jo je Perovljanom letos nekoliko zagodlo vreme, so znova uspeli pripraviti luštno in zanimivo prireditev, za kar si ponovno zaslužijo vse pohvale.

Kako imenitno so se imeli, pa je najbrž moč razbrati tudi s spodnjih fotografij.