Naslovnica / NOVICE / Petdeseti pohod Društva Dogodek Kamnik

Petdeseti pohod Društva Dogodek Kamnik

Društvo Dogodek Kamnik izvaja vrsto aktivnosti, predvsem na področju zanimanja za kulturo športa in rekreacije, domoljubja in ohranjanja zgodovinskega spomina ter spoštovanja kulturne dediščine.

Društvo mesečno organizira rekreacijske pohode, ki so praviloma v občini Kamnik, nekaj pa jih izvajamo tudi izven območja občine. Vsako leto, v juniju izvajamo tudi pohode ob slovenski obali. V mesecu decembru smo izvedli jubilejni, 50 pohod. Dolžina tras je okoli dvajset kilometrov, ki jih izvajamo predvsem po  hribovitih območjih. Najbolj zagnani pohodniki smo tako skupaj prehodili že okoli 800 km.

 

Lahko rečemo, da smo občino prehodili po dolgem in počez. Udeležujemo se tudi drugih pohodov, včasih smo tudi v vlogi vodičev, letos za skupino učencev iz Osnovne šole Knežak. Seveda je na pohodih mnogo zanimivosti, ki jih redno beležimo, fotografiramo in hranimo.

Pohodniki na 50 pohodu, Ravne 12.12.2018, z leve stojijo: Marko Trebušak, Roman Lomovšek, Stojan Matoh, Jože Zupin, Janez Novak, Peter Pančur, Borut Djuraševič, Pavel Žvelc, Andrej Lanišek, Božo Pilej, spodaj: Božo Zupančič, Tone Sušnik, Jože Arko, Branko Bezovšek.

Jože Arko