Naslovnica / Črna kronika / Plin pri frančiškanih in voda na Groharjevi
Simbolična fotografija

Plin pri frančiškanih in voda na Groharjevi

Gasilci PGD Kamnik so v zadnjih 24-ih urah zabeležili dve intervenciji. Že včeraj pred polnočjo so posredovali na Frančiškanskem trgu v Kamniku, kjer je občanka vonjala plin, danes dopoldne pa na Groharjevi ulici, kjer je v stanovanju puščala voda.

Vonj po plinu

Včeraj ponoči, ob 23.48 so bili gasilci prek pozivnikov obveščeni, da je občanka na Frančiškanskem trgu zaznala vonj po plinu.

Na kraj dogodka je odšlo 6 gasilcev z enim vozilom, ki so s pomočjo eksploziometra pregledali trg, vendar niso zaznali nobenih posebnosti v zvezi s prisotnostjo plina. Akcija je trajala pol ure, na poziv se je odzvalo 8 gasilcev, o dogodku pa je bila obveščena tudi policija.

Puščanje vode na Groharjevi

Danes dopoldne, ob 10.39, je kamniške gasilce na pomoč poklicala občanka, ki stanuje na Groharjevi ulici, ter gasilce obvestila, da ima soseda težave s puščanjem vode. Na kraj dogodka je takoj odšlo 5 gasilcev z enim vozilom, ki so ob prihodu ugotovili, da je občanki iz radiatorja med odzračevanjem le-tega odpadel ventil, posledično pa je prišlo do izliva vode po stanovanju.

Gasilci so ventil popravili in preprečili nadaljnje zamakanje. Akcija je trajala pol ure, na poziv pase je odzvalo 7 gasilcev.