Naslovnica / NOVICE / Po požaru so v Suhadolah so odstranili 2000 ton odpadkov
Gašenje požara v zbirnem centru. Foto: PGD Moste pri Komendi

Po požaru so v Suhadolah so odstranili 2000 ton odpadkov

Po požaru v Centru za ravnanje z odpadki Suhadole je bilo Publicusu naloženo, da mora do 20. 6. 2019 odstraniti 2000 ton odpadkov, po ugotovitvah inšpekcijskih služb, pa najb bi Publicus obveznosti že izpolnil.

Po podatkih Ministrstva za okolje in prostor je Inšpekcija za okolje in naravo Inšpektorata RS za okolje in prostor je podjetju Publikus, d. o. o. po požaru v Centru za ravnanje z odpadki v Suhadolah (CROS) odredila, da mora do 20. 6. 2019 odstraniti 2000 ton odpadkov, ki so goreli in jih predati pooblaščenemu odstranjevalcu.

Že na kontrolnem pregledu na lokaciji CROS, ki ga je inšpekcija opravila 14. 6. 2019 je ugotovila, da je bila večina odpadkov iz skladiščne hale, kjer se je zgodil požar, odstranjenih in predanih pooblaščenim prevzemnikom, do 20. 6. 2019, ko se je iztekel rok iz odločbe, pa je podjetje inšpekcijo obvestilo, da so izpolnili obveznost in predali odpadke pooblaščenim prevzemnikom odpadkov.

Inšpekcija bo v naslednjih dneh opravila kontrolni pregled na terenu, Občina Komenda in podjetje Publikus pa sta 19. 6. 2019 inšpektorat obvestila, da zbirni center za občane Komende in Kamnika obratuje, kot je obratoval pred požarom, na isti lokaciji.