Naslovnica / NOVICE / Podeljene nagrade najboljšim gorskim kolesarjem – kolesarji Calcita bodo potrebovali novo vitrino

Podeljene nagrade najboljšim gorskim kolesarjem – kolesarji Calcita bodo potrebovali novo vitrino

V Kranju je Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije v nedeljo popoldan podelil nagrade najboljšim v slovenskem pokalu za sezono 2014. Ogromno razlogov za veselje je bilo znova v vrstah Calcit Bike Teama, saj so tekmovalci kamniškega kluba osvojili cel kup prvih mest, drugih in tretjih mest oziroma pokalov.

Prvo mesto v moški elite kategoriji je osvojil Boštjan Hribovšek, ki je pokalno zmago dodal tisti na državnem prvenstvu. Hribovšek je zbral vse možne točke, na drugem in tretjem mestu sta končala člana ekipe Energijateam.com Mitja Tancik in Jure Belak.

Med tekmovalci do 23 let je na vrhu končal še drugi državni prvak iz vrst Calcit Bike Teama. Gregor Krajnc je tako kot Hribovšek prvo mesto osvojil z vsemi možnimi točkami. Drugi je bil na koncu Gregor Dimic (Energijateam.com), tretji pa Urban Ferenčak.

Skupni seštevek v ženski elite kategoriji je dobila Tina Perše. Za njo so končale Nina Homovec (Orbea Geax) in prvi dami slovenskega gorskega kolesarstva, ki pa na slovenskih tleh redko nastopata, Tanja Žakelj (Unior Tools Team) in Blaža Klemenčič (Feenstra Felt Kenda).

Med mladinci je slavil Rok Naglič (KK Ravne) pred Matejem Bergerjem (Energijateam.com) in Petrom Zupančičem. Novo prvo mesto je prikolesarila Eva Jagodič, ki je dobila mladinski seštevek s 190 točkami in si je prvo mesto razdelila z Ano Movrin (Energijateam.com), tretja je bila Katja Kranjec, ki je zaostala le točko.

Nika Dečman je med deklicami pod 15 let končala na drugem mestu, na prvem pa Hana Kranjec Žagar med deklicami pod 11 let. Živa Babnik je med deklicami pod 7 let osvojila tretje mesto. Matic Kranjec Žagar je med dečki do 13 let sezono končal na drugem mestu, Jan Boltar je bil najboljši v kategoriji pod 9 let, v kateri je bil Žan Lopatič tretji. Žan Pahor je zmagal v kategoriji do 11 let. Jaka Tominšek je dobil seštevek v kategoriji pod 7 let, Žiga Prelec je bil drugi.

Mohor Vrhovnik je bil najboljši med amaterji, Mira Kranjec Žagar med veterankami, Bojan Kemperl pa je bil tretji med veterani 3.

Calcit Bike Team