Naslovnica / NOVICE / Podvojeno število okužb v Kamniku: Včeraj še tri, danes pa že kar šest potrjenih okužb

Podvojeno število okužb v Kamniku: Včeraj še tri, danes pa že kar šest potrjenih okužb

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je med se je število potrjenih okužb med prebivalci občine Kamnik potrjenih od včeraj podvojilo, saj potrjenih že šest okužb z novim koronavirusom, še en primer oz. že osmi primer okužbe, pa je bil potrjen tudi med prebivalci občine Domžale, medtem ko je število okužb v ostalih sosednjih občinah zaenkrat ostalo nespremenjeno.

Poročilo NIJZ: “Danes, 20. 3. 2020 do 10. ure je bilo na NIJZ sporočeno 341 potrjenih primerov z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, obolele osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij: 114 iz osrednjeslovenske, 56 iz juhovzhodne Slovenije, 55 iz savinjske, 31 iz podravske, 23 iz gorenjske, 14 iz koroške, 12 iz primorsko-notranjske, 11 iz pomurske in obalno-kraške, pet iz goriške, dva iz zasavske in posavske regije (Slika 2). Pet obolelih je tujih državljanov. Epidemiološka obravnava potrjenih primerov je v teku. Med obolelimi je 166 žensk in 175 moških, ena oseba je umrla.”

Med odmevnejšimi novimi okužbami na Kamniškem je zagotovo danes potrjena okužba še ene osebe zaposlene v Zdravstvenem domu Kamnik, ki pa v zadnjem času ni imela tesnejšega oz. nezaščitenega stika s pacienti. Kot nam je uspelo neuradno izvedeti, je bilo zaradi tega med osebjem Zdravstvenega doma Kamnik danes opravljenih več testiranj, prvi testi pa naj bi bili, vsaj tisti, ki so bili opravljeni zjutraj, negativni.

Zaradi potrjene okužbe med osebjem Zdravstvenega doma so bile nemudoma obveščene pristojne institucije, zaenkrat pa še ni informacij o tem, ali bo zaradi nove potrjene okužbe Zdravstveni dom Kamnik oziroma kak njegov oddelek, morda potrebno začasno celo zapreti, domnevamo pa, da utegne biti to odvisno od morebitne še kake odkrite oz. potrjene okužbe med osebjem.

Potrjene okužbe po občinah (20. 3. 2020 do 10. ure)

Razporeditev prijavljenih primerov COVID-19 po občinah na dan 20.3.2020 do 10. ure – Vir: NIJZ