Naslovnica / NOVICE / Pohod iz Markovega na Brezje

Pohod iz Markovega na Brezje

V Športnem in kulturnem društvu Sela, smo v nedeljo, 22. 5. 2022, znova opravili pohod na Brezje.

Letošnja udeležba na pohodu je bila rekordna, saj se nam je 45km dolgi poti pridružilo kar 32 pohodnic in pohodnikov. Posebnost letošnjega pohoda je bila poleg številčne udeležbe tudi starostna raznolikost, saj je bilo med pohodniki tudi 10 otrok.

Pohod smo, tako kot vsako leto, začeli v Markovem, kjer je pohodnike zbral naš preverjeni in vedno dobro razpoloženi vodja pohoda, Aleš Štrajhar. Pot je bila mnogim že poznana, saj se nekateri udeležujejo pohoda ŠKD Sela na Brezje že 5 let in tudi več.

 

Druga postaja je bila v Cerkljah, kjer so pohodniki dobili tudi okrepčilo. Pohod smo ob 16. uri zaključili na Brezjah, pri baziliki Marije Pomagaj.

Spremljajo nas je tolpo, morda kar nekoliko preveč sončno vreme. Na koncu pa smo za vse pohodnike pripravili tudi toplo malico in tako kot vsako leto, je vodja pohoda razdelil medalje, ki bodo pohodnike spominjale na dogodek. Vsak pohodnik je dobil tudi majico.

 

Na cilju nas je pozdravil tudi predsednik društva ŠKD Sela, Boštjan Pivec, ki je čestital vsem, ki so dosegli cilj in jih povabil naj spremljajo objave na FB- strani ŠKD Sela, kjer se vedno kaj dogaja.

Pohod na Brezje je vedno veljal za pohod z namenom. Vsak je lahko na poti, kjer je s trdno voljo premagoval kilometre, utrujenost in nekateri tudi ožuljene podplate, svoj namen oblikoval po svoje. Zadovoljni obrazi vseh na cilju pa so bili dokaz, da so bili prav vsi zadovoljni in ponosni na svoj dosežek. Namen je vsak zase dosegel in to je največ, kar šteje.

Povabljeni tudi naslednje leto, da se nam pridružite.

Nataša Pivec, ŠKD Sela