Naslovnica / NOVICE / Pokošen vrt in golaž na fasadi

Pokošen vrt in golaž na fasadi

Včeraj se je v Eko resortu Godič odvijalo tekmovanje v kuhanju golaža, dve porcije le-tega pa sta v nočnih urah pristali tudi v fasadi stanovanjske hiše bližnjega soseda Robina Majnika, ki mu je pred tem, preveč zagnani podizvajalec Eko resorta, med košnjo trave pokosil tudi del vrta.

Z golažem popackana hiša Robina Majnika.

Robin Majnik iz Godiča, neposredni sosed tamkajšnjega Eko resorta, kjer je včeraj potekalo tekmovanje v kuhanju golaža, nam je danes poslal fotografijo z dvema porcijama golaža umazane fasade, ki jo je zaenkrat še neznani storilec tekom noči zalučal v njegovo stanovanjsko hišo in mu povzročil škodo, kar najbrž utegne še dodatno zaostriti in poslabšati že tako ali tako napete medsosedske odnose med Eko resortom oz. Matjažem Zormanom in Robinom Majnikom.

Pa ne zgolj zaradi golaža, ampak tudi zaradi tega, ker je eden izmed najetih vzdrževalcev Eko resorta, med košnjo trave pokosil tudi del Majnikovega zeliščnega in zelenjavnega vrta, poslano fotografijo pa je Robin Majnik pokomentiral z besedami: Pozdrav iz Godiča, stanje nevzdržno… Uničen vrt, fasada, živci…”

Poklicali smo tudi Matjaža Zormana, ki je dejal, da o golažu na fasadi ne ve ničesar, da pa so sinočnje kuhanje golaža dvakrat obiskali oz. zmotili tudi policisti.

Je pa Matjaž Zorman, direktor družbe Palmieri, ki je lastnica Eko resorta, potrdil, da je tekom vzdrževalnih oz. košnje trave, ki jo je v Eko resortu izvajal podizvajalec, res prišlo do neljube pomote, tekom katere je podizvajalec, ki očitno ni povsem dobro razumel navodil, pomotoma pokosil tudi del Majnikovega vrta, za kar se mu je le-ta kasneje šel tudi opravičiti ter mu ponuditi odškodnino, ki pa je Majnik ni želel sprejeti.

Novo poglavje razvpitih medsosedskih sporov bo bržkone svoj epilog dobilo na sodišču, ne glede na okus golaža, s katerim je bila ponoči popackana Majnikova fasada, in pokošenih začimb, pa najbrž lahko rečemo, da spor med obema trmasto nepopustljivima sosedoma, počasi začenja presegati vse meje dobrega okusa.

Upamo le, da se, ob stalnih, takšnih in drugačnih provokacijah te ali one strani, vse skupaj ne bo stopnjevalo do te mere, da bi komu od vpletenih dokončno popustili živci. Kljub temu, da se, tudi ob medijsko odmevnih sporih, javnost neizmerno (in privoščljivo zabava), pa bi bil najbrž že skrajni čas, da sprti sosedje slednjič le zakopljejo bojne sekire in pokadijo pipo miru.