Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Agresivni bolnik, poškodovano Kamkolo in točenje alkohola mladoletnim osebam

Policijska kronika: Agresivni bolnik, poškodovano Kamkolo in točenje alkohola mladoletnim osebam

Kamniški policisti in policistke so v prejšnjem tednu, med drugim, obravnavali nekaj tatvin, pomagali kamniškim reševalcem, zasegli vozilo in nekaj prepovedanih »zelišč«, v postopek pa predlagali tudi natakarico, ki je z alkoholom stregla mladoletnim osebam.

Kronika PP Kamnik (od 25. do 31. 5. 2020)

 TATVINA KOSILNICE NA CANKARJEVI
25.05.2020 – Neznani storilec je iz kletnega prostora na Cankarjevi cesti odtujil ročno kosilnico, znamke Husquarna, nato pa s kraja odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

POMOČ PRI PREVOZU AGRESIVNEGA BOLNIKA
25.05.2020 – Policisti so, na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik, nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v Psihiatrično kliniko Ljubljana, kjer je oseba ostala na zdravljenju.

KAMNIŠKI ZELIŠČAR JE OSTAL BREZ ZELI
25.05.2020 – V Kamniku so policisti kršitelju zasegli papirnato vrečko z vršički neznane zeleno rjave snovi rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
26.05.2020 – V Komendi je, zaradi neupoštevanja strani in smeri vožnje kolesarja, prišlo do prometne nesreče, pri kateri je kolesar trčil v prednji del vozila voznice in padel čez pokrov motorja na tla in se telesno poškodoval. Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ALI JE PILOT V LETALU
26.05.2020 – Pri kontroli prometa sta policistki ustavili voznika, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, z njim pa je bil opravljen tudi hitri test za prisotnost prepovedanih substanc z DrugWipe 6s, ki je bil pozitiven. Na podlagi testa je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki pa ga je neprivezani voznik odločno odklonil. Sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

ODRUVANO KAMKOLO
26.05.2020 – Neznani storilec je na Ljubljanski cesti s fizično silo poškodoval Kamkolo in sicer je poškodoval  konektor za zaklepanje kolesa v stebriček in s tem oškodoval Občino Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
28.05.2020 – Neznani storilec je na območju Kamnika S parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici in z dejanjem oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

ZASEG »TRAVARICE V PRAHU«
28.05.2020 – V Kamniku je imel policist v postopku občana, ki mu je bila zasežena alu folia z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

BREZ VOZNIŠKE, BREZ VOZILA
29.05.2020 – Policista sta imela na Ljubljanski cesti v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TOČENJE ALKOHOLA MLADOLETNIM OSEBAM
29.05.2020 – Pri poostrenemu nadzoru so policisti v enem izmed lokalov ugotovili kršitev točenje alkoholnih pijač mladoletnim osebam. Zoper zaposleno sledi odločba s hitrim postopkom za kršitev po Zakonu o omejevanju porabe alkohola.

ZASEG NEZNANE SNOVI V ŽEJAH
29.05.2020 – V Žejah je imela policistka v postopku občana, ki mu je bila zasežena pvc samozapiralna vrečka z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

POŠKODOVANJE OGRAJE NA PODBORŠTU
30.05.2020 – Neznani storilec je na Podborštu ponoči odlomil več kovinskih stebričkov za ograjo in oškodoval lastnika. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA NAKLADALNIH RAMP V IC ŽEJE
30.05.2020 – Neznani storilec je v industrijski coni Žeje odtujil aluminijasti nakladalni rampi za dovoz kosilnice na tovornjak, ki sta bili prislonjeni na tovorno vozilo. Z dejanjem je oškodoval lastnika, policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

NEDOSTOJNO VEDENJE V LOKALU
31.05.2020 – Policisti so posredovali v gostinskem lokalu, kjer se je gost nedostojno vedel do zaposlenega, ki mu ni želel postreči.  Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

 

X