Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Dupliški ptičar, povožene srne in neporavnani računi

Policijska kronika: Dupliški ptičar, povožene srne in neporavnani računi

V minulem tednu so kamniški policisti, med drugim, obravnavali »dupliškega ptičarja«, večje število povoženih srn, mirili sprte sosede in partnerje, oglobili nesramnega gosta, ki je žalil točajko, kot običajno, pa so iz prometa spravili tudi nekaj preveč žejnih voznikov.

Kronika PP Kamnik (od 28. 9. do 4. 10. 2020)

ZNANEC MU NI VRNIL POSOJENEGA DENARJA
28.09.2020 – Na policijski postaji v Kamniku se je zglasil občan  in na zapisnik podal prijavo kaznivega dejanja goljufije, saj je znancu posodil denar, ki pa ga, kljub podpisani  pogodbi  še  ni  prejel  nazaj.  Sledi  zbiranje  obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA ZARADI SUŠENJA PERILA
28.09.2020 – Policisti  so posredovali  v  Kamniku, kjer sta se sosedi med seboj sprli  sosedi, zaradi stojala za sušenje perila. Kršiteljici je bil zaradi žaljenja druge sosede na kraju izdan plačilni nalog, njuno umazano perilo pa se bo vsaj še nekaj dni pralo tudi v javnosti.

PROMETNA NESREČA NA ŠOLSKI
29.09.2020 – V  križišču Šolske ulice in regionalne ceste se je zgodila prometna nesreča z  manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo  na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NELEGALNO LOVLJENJE PTIC
29.09.2020 – Policista  sta z zbiranjem obvestil prišla do informacije, da se na območju Duplice  izvaja  nelegalno lovljenje ptic. Na kraju samem je bil pri dejanju zaloten občan, ki je nelegalno lovil ptice z obročkanjem (način lova). Prav tako  je bil najden prostor, kjer je hranil ulovljene zaščitene vrste ptic, ki  so  bile  nato spuščene v naravno okolje. Zoper “dupliškega ptičarja” sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOZILA JE SRNO
29.09.2020 – Občanka je policiste obvestila, da  je  na Lokah povozila srno in poškodovala  vozilo. Voznica je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, zato je bilo na  kraju  je  bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VINJEN VOZNIK
30.09.2020 – V naselju Loke so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne  znake  alkoholiziranosti, zaradi  česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je pokazal, da je voznik precej židane volje, saj je imel 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper razkuženega voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA ARTIKLOV V MERCATORJU
30.09.2020 – Neznani storilec je v trgovini Mercator center v Kamniku odtujil več artiklov in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V PODGORJU JE POVOZIL SRNO
1.10. 2020 – Občan je policiste obvestil, da  je v Podgorju povozil srno in poškodoval  vozilo.  Ker je voznik  izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju  izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ARTIKLOV V SPAR SUPERNOVA
1.10. 2020 – Neznani storilec je v trgovini Spar Supernova odtujil več artiklov in s kraja odšel, ne da bi »kupljeno« blago plačal.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI
1.10. 2020 – Na  Cankarjevi  ulici  v  Mekinjah  se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v  cestnem  prometu.  Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ORODJA IZ ODKLENJENE DELAVNICE
2.10.2020 – Neznani storilec je iz odklenjene delavnice odtujil več kosov orodja in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG DROGE NA GORI PRI KOMENDI
Policisti  so imeli na Gori pri Komendi postopek z osebo, ki so ji, na podlagi  zakona  o prekrških in proti potrdilu o zasegu predmetov, zasegli 4 PVC vrečke z neznano zeleno posušeno rastlino (sum konoplje). Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

ZMERJAL JE SVOJO KORUZNICO
Policisti  so intervenirali v  Kamniku, kjer sta se med seboj sprla izven zakonska  partnerja,  pri čemer je kršitelj verbalno žalil svojo izven zakonsko partnerico. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog, ali je noč, za kazen, moral preživeti na kavču, pa policisti ne poročajo.

ŽALIL JE TOČAJKO
3.10.2020 – Policisti  so  posredovali v enem izmed kamniških lokalov, v katerem je nesramni gost verbalno žalil točajko. Policisti žaljivemu kršitelju niso dali za še eno rundo, ampak so njegovo vedenje nagradili s plačilnim nalogom.

VINJEN VOZNIK V ŠMARTNEM
3.10.2020 – V  naselju  Šmartno  v Tuhinju je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal  očitne  znake  alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen  preizkus  alkoholiziranosti. Le-ta je pokazal, da se je voznik za volan spravil »v rožicah«, saj je »pojoča travica« pokazala, da je imel 0.62  mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper »vozniško cvetko« sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

V ŠMARCI JE POVOZILA JE SRNO
4.10.2020 – Občanka je policiste obvestila, da je v Šmarci  povozila srno in poškodovala vozilo. V nesreči je nastala materialna škoda na vozilu.