Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Huda nesreča med košnjo, prehiter kolesar in nesramno tuleči sosed

Policijska kronika: Huda nesreča med košnjo, prehiter kolesar in nesramno tuleči sosed

Kamniški policisti so minuli teden, med drugim, obravnavali nekaj prometnih nesreč, med katerimi je bila tudi hujša delovna nesreča, do katere je prišlo med košnjo, vinjenemu vozniku brez izpita zasegli vozilo, mirili preveč razgrete občane, iščejo pa tudi neznano osebo, ki je z lažno prijavo dogodka zlorabila znamenja pomoči.

Kronika PP Kamnik (od 6. do 12. 2020)

Mengšan je vpil na soseda
06.07.2020 – Policisti so posredovali v Mengšu, kjer je občan kršil javni red z žaljenjem in vpitjem na soseda. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vinjen voznik na Gori
06.07.2020 –
Na Gori pri Komendi so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus. Le-ta je pokazal, da ima voznik 0.97 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Nesreča med košnjo v Košišah
06.07.2020 –
Ob 20.30 uri je domačin iz Košiš, s kmetijskim traktorjem in s priklopljeno rotacijsko bočno kosilnico, kosil travo na travniku v bližini doma. Zaradi strmega pobočja se je traktor najprej prevrnil na bok, nato pa nazaj na kolesa, pri prevračanju pa se je občan hudo telesno poškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Vlom v hišo v Komendi
07.07.2020 –
Neznani storilec je z orodjem na vzvod vlomil skozi vrata stanovanjske hiše v Komendi, vstopil v hišo in premetal vse prostore. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s pobegom
07.07.2020 –
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s pobegom, ki jo je z nepravilnim premikom vozila povzročil tuji voznik.Le-ta pa je s kraja nesreče pobegnil, ne da bi udeleženki nudil svoje podatke. Po zbranih obvestilih sta policista izsledila povzročitelja prometne nesreče, državljana Srbije v tranzitu, ter mu odmerila globo za prekršek po zakonu v cestnem prometu.

Preglasna glasba
08.07.2020 –
Policisti so v Kamniku, zaradi predvajanja glasne glasbe, obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju bo po razgovoru izdan plačilni nalog.

Pomoč pri prevozu agresivne bolne osebe
08.07.2020 –
Na podlagi zaprosila zdravnika Zdravstvenega doma Kamnik so policisti nudili pomoč pri prevozu bolne, agresivne in nepredvidljive osebe v psihiatrično kliniko v Ljubljano, kjer je ostala na zdravljenju.

Zloraba znamenj za pomoč
09.07.2020 –
Neznani storilec je osumljen storitve kaznivega dejanja zloraba znamenj za pomoč, ki ga je storil s tem, da je sredi noči poklical na številko 113 in naznanil dogodek, za katerega se je izkazalo, da ga ni bilo. Na kraj lažno prijavljenega dogodka so bili poslani gasilci ter policisti iz policijske postaje Kamnik in Domžal. Neznani storilec je s prijavo povzročil, da so državni organi  ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe oz. neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba  na okrožno državno tožilstvo.

Zaseg vozila v Soteski
09.07.2020 – Policista sta imela v naselju Soteska v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlom v vozilo v Kamniški Bistrici
10.07.2020 –
Neznani storilec z orodjem na vzvod vlomil skozi prednja leva vrata vozila, ki je bilo parkirano v Kamniški Bistrici. Iz vozila je odtujil bančno kartico, z njo pa je kasneje opravil tudi dvig denarja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo, policisti pa občane naprošajo, da ne puščajo denarnic in vrednejših predmetov v svojih vozilih.

Najden denar na bankomatu na Bakovniku
11.07.2020 – Občan se je zglasil na policijski postaji in povedal, da je 11.07.2020 na Bakovniku – pri trgovini Tuš na bankomatu Nove Ljubljanske banke – našel pozabljen denar. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan oz. občanka, ki je denar pozabil, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

Prehiter kolesar
12.07.2020 –Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče oz. padca kolesarja, ki se je peljal po Ljubljanski cesti in v križišču z Rozmanovo ulico sunkovito zavrl, pri čemer je, zaradi neprilagojene hitrosti, padel s kolesa na pločnik in se pri tem hudo telesno poškodoval. S kraja nesreče je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom zdravstvenega doma Kamnik.  Kolesarju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.