Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kolesar in voznik sta si skočila v lase

Policijska kronika: Kolesar in voznik sta si skočila v lase

Tatovi kradejo, psi grizejo, pijanci razgrajajo, v lase pa sta si skočila tudi voznik in kolesar.

Kronika PP Kamnik (od 28. 5. do 3. 6. 2018)

PRIJET PRI TATVINI NA OBMOČJU DOMŽAL
28.5. 2018 – V eni izmed trgovin na območju Domžal je prišlo do tatvine artiklov. Tatvino je opazil varnostnik v trgovini, ki je osebo zadržal do prihoda policistov. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

TATVINA KOSILNICE
28.5. 2018 – Neznani storilec je v naselju Križ vlomil v pasjo uto iz katere je odtujil vrtno kosilnico znamke POWER ED, rdeče barve, neznanih serijskih številk. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

TATVINA KOLESA V ŠMARCI
28.5. 2018 – Občan iz Šmarce se je zglasil na policijski postaji in prijavil, da je neznani storilec s prireditvenega prostora gasilske veselice odtujil treking moško kolo. S tem dejanjem ga je oškodoval za okoli 600 evrov. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PES UGRIZNIL PSA
29. 5. 2018 – V Volčjem Potoku je do občanke, ki je svojega psa sprehajala ob Kamniški Bistrici pritekel drug pes, ki je ugriznil njenega psa v zadnjo nogo in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

PIJAN RAZGRAJAL NA JAVNEM KRAJU
30. 5. 2018 – Policisti so na območju Kamnika opravili intervencijo na javnem kraju, kjer si je  kršitelj z nesramnim uličnim obnašanjem do drugih prislužil globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

SPRLI STA SE ZARADI ODEJE
31. 5. 2018 – Policisti so v zasebnem prostoru na Perovem opravili intervencijo, kjer je prišlo do spora med materjo in hčerko zaradi odeje na kateri je sedla hči. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V TRGOVINO TUŠ
01.06.2018 – Policisti so bili obveščeni, da je neznanec vlomil v trgovino Tuš v Mostah. Ugotovljeno, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vstopil v notranjost trgovine in pri blagajnah odtujil več škatlic cigaret. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
02.6.2018 – Na območju Domžal sta kamniška policista moškemu zasegla PVC vrečko z NN zeleno-rjavo snovjo rastlinskega izvora. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
02.6.2018 – Občanka je obvestila policijsko postajo Kamnik o najdbi denarja, in sicer je v reži na bankomatu na Usnjarski ulici našla več everskih bankovec. Denar se z dokazili o lastništvo trenutno lahko še prevzame na policijski postaji v Kamniku.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
02.6.2018 – V naselju Nevlje je voznik osebnega vozila vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in  pod vplivom alkohola, saj je imel 0.98 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

SPRLA STA SE KOLESAR IN ŠOFER
03.6. 2018 – Policisti so na relaciji Žaga – Stahovica obravnavali intervencijo na javnem kraju. Ugotovljeno, da sta se sprla kolesar in voznik osebnega vozila, oba sta si prislužila  globo zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.