Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mali hudogriz, begunci in incident pri testirni točki
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Mali hudogriz, begunci in incident pri testirni točki

Včasih se zaradi psov oblajajo ljudje, nespretni cestni begunci so domala vsakodnevni pojav, kri pa zna zavreti tudi pri testirni točki, na kateri zmanjka testov.

Kronika PP Kamnik (od 17. do 23. 1. 2022)

TATVINA KATALIZATORJA V PODHRUŠKI
17. 1. 2022 – Policisti so v Podhruški obravnavali tatvino katalizatorja, ki so, ne le dragi, ampak zaradi vsebnosti plemenitih kovin vse pogosteje tarča nepridipravov. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti „plemenitega zlikovca“ poskusili izslediti ter ga ovaditi na pristojno državno tožilstvo.

GROZILEC
17. 1. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj. Kdo, kako in komu je grozil „grozilec“ policisti niso navedli, bodo pa grdavža menda ovadili.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTMOBILA
17. 1. 2022 – Neznani storilec je v Kamniku poškodoval osebni avtomobil. Kje in kako je bil avto poškodovan, so policisti zadržali zase, škododelneža pa bodo ovadili.

ZLORABA BANČNE KARTICE
18. 1. 2022 – Policisti so obravnavali kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Kako in na kakšen način je bila bančna kartica zlorabljena, policisti ne navajajo, se pa nadejamo, da je bilo stanje na bančnem računu tako skopo, kot so bili v svojem poročilu skopi policisti.

ZASEG VOZILA NA LJUBLJANSKI
18. 1. 2022 – Policista sta imela na Ljubljanski ulici v Kamniku v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Ker tovrstna vožnja ni dovoljena, je bilo vozniku vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, voznik pa se bo moral zagovarjati na sodišču.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V MOSTAH
18. 1. 2022 – Policisti so v Mostah obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katerega je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Le-tega je zakrivil neznani voznik neznanega vozila in registrskih številk, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil, nato pa pobegnil s kraja dogodka, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti „begunca“ še iščejo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
18. 1. 2022 – Policisti so v Kamniku obravnavali tatvino registrskih tablic. Kje in kako so bile registrske tablice odtujene, policisti niso navedli, bodo pa poskrbeli, da bo „tatinski registrator“, če ga bodo le uspeli ujeti, predan roki pravice.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
19. 1. 2022 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z osebo, ki so ji so zasegli samozapiralno vrečko z neznano, suho in zeleno, snovjo rastlinskega izvora. Omenjena snov, ki je bržkone „vesela travica“ bo poslana v analizo, zoper kršitelja pa bo uveden postopek o prekršku.

MANJŠI HUDOGRIZ
19. 1. 2022 – Policisti so bili obveščeni, da je v Kamniku občanko med sprehodom napadel spuščen oz. nezavarovan pes manjše rasti ter jo telesno poškodoval. Policisti bodo poskušali lastnika malega hudogriza poskusili in mu napisati plačilni nalog.

INCIDENT PRI TESTIRNI TOČKI
19. 1. 2022 – Pri testirni točki ob Domu kulture Kamnik, kjer izvajajo aktualne virotične teste, je bilo znova vroče. Sicer tokrat ne toliko, da bi zagorelo oz. zavrelo še kaj drugega kot kri, vseeno pa so morali policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Do hude krvi je namreč prišlo, ker je na omenjeni testirni točki zmanjkalo testov, o čemer je osebje seznanilo kolono čakajočih ter jih napotilo na druge testne lokacije, kjer bodo teste lahko opravili, kar je marsikoga močno, ali pa celo preveč razburilo.

Testiranja željnemu kršitelju, ki mu je zavrelo zaradi brezplodnega dolgega čakanja, ki ga je posledično privedlo do grdega obnašanja, so policisti, zaradi nedostojnega in neprimernega vedenja, izdali plačilni nalog.

POŠKODOVANJE OSEBNEGA AVTMOBILA
20. 1. 2022 – Neznani storilec je v Kamniku na Ulici Matije Blejca poškodoval osebni avtomobil. Kako in na kakšen način je bilo vozilo poškodovano policisti niso sporočili, bodo pa še menda še naprej zbirali obvestila in pisali ovadbe. Upamo, da vsaj nekoliko bolj gostobesedno.

ZLORABA BANČNE KARTICE
20. 1. 2022 – Policisti so obravnavali (še eno) kaznivo dejanje zlorabe bančne kartice. Kako in na kakšen način policisti, ki jih najbrž skrbi, da bi ne ostali brez dela, niso sporočili, saj bi se lahko občani, ob posredovanju nekaj več informacij lahko začeli obnašati preventivno, so pa navedli da bodo zbirali obvestila in pisali ovadbo.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
20. 1. 2022 – Zaradi izsiljevanja prednosti je na Glavarjevi cesti v Komendi prišlo do prometne nesreče. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

VINJEN VOZNIK
20. 1. 2022 – V Kamniku so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je pokazal, da ima voznik 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka, kar je vsekakor preveč za varno vožnjo in posedovanje vozniškega dovoljenja. Voznik bo svojo sapo dahnil pri sodniku, kjer utegne njegova denarnica izdihniti.

ZASEG VOZILA NA DUPLICI
20. 1. 2022 – Policista sta imela na Duplici v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Necertificiranemu vozniku je bilo vozilo zaseženo, če ga bo še kdaj dobil nazaj, pa bo odločalo sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIKU
21. 1. 2022 – Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Nesrečo je, zaradi nepravilnega premika z vozilom, povzročil neznani voznik neznanega vozila, ki se je po trku poslovil „po francosko“.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARCI
21. 1. 2022 – Policisti so v Šmarci pri piceriji obravnavali še eno prometno nesrečo s pobegom, tudi v tem primeru pa je voznik, ki je svoje vozniške izkušnje najbrž pridobil z vožnjo avtomobilčkov v lunaparku, pobegnil, kot so ga nesle pnevmatike.

PROMETNA NESREČA NA VIRU
21. 1. 2022 – Na Viru v Tuhinjski dolini so policisti so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Povzročitelju, ki se je srečal z bankino, so policisti izdali plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V LIPLJAH
22. 1. 2022 – Preblizu desnega roba cestišča je vozil tudi voznik osebnega vozila v Lipljah. Nespretnostna vožnja se je končala z nesrečo, ki je bila nagrajena s policijskim plačilnim nalogom, kar pa je najbrž še vedno bolje, kot morebitno kotaljenje do črpalke v Golicah ali izvira Nevljice.

SPOR ZARADI PSA
22. 1. 2022 – Policisti so posredovali v Komendi, kjer sta se, zaradi spuščenega psa, oblajala soseda. Kršitelj, ki je žaljivo „lajal in renčal“ na sosedo, k sreči pa jo ni tudi ugriznil, so policisti „cepili“ s plačilnim nalogom.

POGREŠANA OSEBA V HRIBIH
23. 1. 2022 – Policisti so na območju Grintovca iskali domnevno pogrešanega planinca, ki je zjutraj odšel na Grintovec, kasneje pa se ni javljal na telefonske klice. Ker je, glede na nevarne zimske razmere v gorah, obstajala velika verjetnost da je prišlo do gorske nesreče, sta bila aktivirana gorska reševalna služba in helikopter, k sreči pa se je pogrešani planinec popoldne javil sam in povedal, da mu je zmanjkalo baterije v telefonu in da se nahaja nepoškodovan in na varnem pri Cojzovi Koči.

POVOŽENA SRNA
23. 1. 2022 – Občanka je policiste obvestila, da je v Bistričici povozila srno in poškodovala vozilo. Ker je voznica izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so ji policisti izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče, če povožena srnica še izpolnjuje pogoje za skakljanje po gozdu, pa bodo preverili lovci.