Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mladoletna kršitev policijske ure, roparska tatvina starega neregistriranega Golfa in poškodovani sankač na Veliki planini

Policijska kronika: Mladoletna kršitev policijske ure, roparska tatvina starega neregistriranega Golfa in poškodovani sankač na Veliki planini

Kljub temu, da še vedno stavkajo, so imeli policisti tudi prejšnji teden cel kup dela, saj so, med drugim, »ušesa navili« mladoletnikoma, ki sta kršila policijsko uro, obravnavali nekaj prometnih nesreč s pobegom, par tatvin, kraj in celo rop starejšega Golfa, pomirili so tudi preglasno »žurerko« na Ljubljanski, precej pestro pa je bilo tudi na območju Velike planine.

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 1. 2020)

TATVINA DENARNICE NA AVTOBUSU
11. 1. 2021 – Neznani storilec je na avtobusu, ki je vozil na relaciji Ljubljana – Kamnik, enemu izmed potnikov odtujil  denarnico  z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

MLADOLETNIKA STA KRŠILA POLICIJSKO URO
11. 1. 2021 – Policisti  so  imeli v Kamniku postopek z dvema mladoletnikoma, za katera je bilo ugotovljeno, da sta kršila vladni odlok, saj sta se brez tehtnega oz. upravičenega razloga zunaj nahajala po 21.00 uri. Policisti so obvestili starša, poslan pa bo tudi obdolžilni predlog..

PROMETNA NESREČA NA CANKARJEVI
12. 1. 2021 – Policisti  so na Cankarjevi cesti v Mekinjah obravnavali prometno nesrečo z manjšo  materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v  cestnem  prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

TATVINA ARTIKLOV SUPERNOVI
12. 1. 2021 – Neznani  storilec  je  v  trgovini  Big-Bang v trgovskem centru Supernova v Kamniku  odtujil  več artiklov in jo pobrisal s kraja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA SAMOSTANSKI  ULICI
12. 1. 2021 – Policisti  so  na  Samostanski ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z  vozilom, pri čemer je neznani  voznik  neznanega vozila in registrskih številk trčil  v  parkiran  osebni  avtomobil ter jo podurhal s kraja nesreče,  ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in  v  primeru  izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ROPARSKA TATVINA V KOMENDI
12. 1. 2021 – Na  območju  Komende  so  policisti  obravnavali roparski tatvino, pri kateri sta neznana  storilca  z  uporabo  sile  odtujila  starejši neregistriran osebni avtomobil  VW  Golf. Storilca dejanja policisti še iščejo, po zbranih obvestilih pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

POŠKODOVANJE SANKAČ NA VELIKI PLANINI
13. 1. 2021 – Na Veliki planini so policisti obravnavali nezgodo v kateri se je poškodoval sankač. Ugotovljeno  je bilo, da se je omenjeni sankač sankal iz Male planine proti Kisovcu, pri tem pa je zapeljal na grbino, padel in se pri tem poškodoval. Poškodovanega sankača so na kraju oskrbeli člani GRS Kamnik ter ga z reševalnimi sanmi pripeljal do Kranjskega Raka.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
13. 1. 2021 – Policisti so IC Žeje obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi vožnje preblizu desnega roba.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA NA DUPLICI
13. 1. 2021 – Policisti  so  na  Duplici  obravnavali  prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi  nepravilnega  vključevanja v krožno križišče.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

POVOŽENA DIVJAD PRI LANIŠAH
14. 1. 2021 – Občan je policiste obvestil, da je na cesti iz smeri Laniš proti Tunjiški Mlaki trčil v divjad in poškodoval vozilo. Ker je voznik je izpolnjeval vse  pogoje  za  vožnjo  v  cestnem  prometu, mu je bilo izdano mu je bilo obvestilo o odstopu  od  ogleda prometne nesreče. O dogodku je bila obveščena pristojna lovska družina.

PRIJAVA MOTENJA NOČNEGA MIRU NA LJUBLJANSKI
15. 1. 2021 – Policisti  so  v  na Ljubljanski cesti v Kamniku obravnavali prijavo motenja nočnega miru in počitka, ki ga je kršiteljica motila tekom noči.  Kršiteljici bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V TUNJICAH
15. 1. 2021 – V Tunjicah so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi premika z  vozilom. Neznani voznik je namreč z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil  svoje  podatke.  Sledi  zbiranje  obvestil, v primeru izsleditve voznika, pa tudi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

PROMETNA NESREČA V KAMNIKU
15. 1. 2021 – Policisti  so  v  Kamniku  obravnavali  prometno  nesrečo, ki se je zgodila zaradi  prekratke  varnostne razdalje.  Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
15. 1. 2021 – Občan  iz  Kamnika  je  na  bankomatu pri trgovini TUŠ na Ljubljanski cesti našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in poizvedba o lastniku, ki lahko denar prevzame na PP Kamnik.

TATVINA TELEFONA V ŠMARCI
15. 1. 2021 – V  naselju Šmarci so policisti obravnavali tatvino telefona. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V ŠMARCI
15. 1. 2021 – Policisti  so posredovali v Šmarci, kjer so se sprli sosedje, pri tem pa je prišlo do kršitve javnega reda in miru. Kršitelju, ki je bil najbolj glasen in žaljiv, je  bil  na  kraju  izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
16. 1. 2021 – Občan  iz Kamnika je na bankomatu pri trgovini Mercator na Kovinarski cesti našel  denar. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh.

POŠKODBA TURNEGA SMUČARJA NA VELIKI PLANINI
17. 1. 2021 – Policisti  so  na  območju  Velike  planine  obravnaval poškodbo turnega smučarja, ki se je poškodoval v bližini  Gradišča.  Poškodovanega smučarja so oskrbeli gorski reševalci GRS Kamnik, nato pa je bil s helikopterjem odpeljan na UBKC Ljubljana.